Metges de Catalunya convoca vaga els dies 25 i 26 de gener a tots els centres sanitaris

El sindicat avisa que les dues jornades d’aturada poden tenir continuïtat


El sindicat Metges de Catalunya (MC) ha convocat una vaga de facultatius els dies 25 i 26 de gener a tots els centres sanitaris, des de l’atenció primària fins als hospitals. El sindicat, majoritari del personal mèdic, ha avisat que les dues jornades de vaga poden tenir continuïtat en funció de com evolucioni la situació.

Metges de Catalunya fa una crida als facultatius perquè “encapçalin una mobilització històrica” per reconstruir el sistema, ja que considera que la situació actual és “insostenible” per la “sobrecàrrega assistencial, la falta de metges i la precarietat de les condicions laborals dels professionals”.

L’organització assegura que ha ofert al Departament de Salut un “ampli temps de negociació” per intentar assolir un acord que eviti l’inici de les mobilitzacions, però avisa que només “mesures contundents” i “millores substancials”, amb un calendari d’aplicació definit i consensuat, podran alterar els plans d’actuació. Així, si no s’assoleix un pacte “objectivament satisfactori”, la protesta no s’aturarà després dels dos dies inicials de vaga.

MC retreu a Salut el seu “desconeixement i falta de control” sobre el personal mèdic de la sanitat pública. “Quantificar i registrar els facultatius que treballen actualment al sistema és imprescindible per planificar la necessitat de professionals a curt, mig i llarg termini”, sentencia el sindicat, que lamenta que “la pressió assistencial, les extenuants i perllongades jornades de treball i les baixes retribucions repel·leixen els facultatius.

Fa uns dies, el sindicat va presentar al Parlament més de 50.000 signatures per a la millora de la sanitat pública i va alertar del risc de la continuïtat del servei públic de salut. En el text es reclamen mesures urgents com la reducció de llistes d’espera, la contractació de més sanitaris, la millora de les condicions laborals i que el sistema sigui més accessible.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article