Catorze municipis metropolitans rebran 9,8 milions d’euros per combatre la pobresa i la vulnerabilitat extremes als barris

El pla vol garantir la igualtat d’oportunitats a tot el territori incidint en programes de recuperació social


Catorze municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) rebran 9,8 milions d'euros en els pròxims dos anys en el marc del Programa integral de barris per a la millora de les rendes. L'objectiu és incrementar l'equitat territorial, combatre situacions de pobresa extrema i atendre els col·lectius més vulnerables en diversos barris.

El gerent de l’AMB, Ramon Torra, ha explicat que amb aquest programa es vol complementar els plans inversors de l’AMB incidint en l’aspecte més social. “Hi ha molts barris que físicament estan en perfectes condicions però que tenen problemàtiques socials molt enquistades que dificulten donar-los la volta, i és aquí on volem incidir”, ha puntualitzat Roda.

Les ciutats que duran a terme els plans subvencionats són Badalona, Barberà del Vallès, Cornellà de Llobregat, el Prat de Llobregat, Gavà, l’Hospitalet, Montcada i Reixac, Ripollet, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts i Santa Coloma de Gramenet. L’AMB finançarà el 80% dels projectes, alguns ja en marxa, amb un màxim d’un milió d’euros per cadascun.

El pla preveu actuar en desenes de barris de l’àrea metropolitana com ara La Florida a l’Hospitalet; Sant Cosme al Prat de Llobregat, La Salut, Sant Roc o La Pau a Badalona; Sant Ildefons a Cornellà de Llobregat; o Ca N’Espinós a Gavà.

Les actuacions pressupostades són molt diverses i van des de programes de formació per reduir la bretxa digital entre les persones grans, rehabilitació d’habitatges en espais molt degradats, foment de les activitats comunitàries per millorar la cohesió social, atenció a joves que han abandonat els estudis o programes contra la violència de gènere.

Un dels què s’ha destacat durant la presentació del projecte és el que s’implementarà a Barberà del Vallès per ubicar horts socials en solars abandonats del centre del municipi. Amb una inversió de 945.000 euros, dels quals 689.474 els aportarà l’AMB, el pla compta amb un pla de formació, tallers de cuina i la creació d’un obrador de menjars preparats de temporada. “A veure on arribarà, però té un plantejament global molt atractiu que va des de treballar la terra a distribuir i vendré els productes”, ha destacat Antoni Farrero, coordinador general de l’oficina tècnica de gerència de l’AMB.

Ramon Torra ha assenyalat que el pla, que és bianual, arrenca com una mena de prova pilot que s’anirà perfeccionant a mesura que es vagi implementant. L’objectiu, ha dit, és que els programes que funcionin es puguin allargar en el temps i aplicar-se en diferents barris on puguin ser útils.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article