Els sindicats de llogaters reclamen al govern de l’Estat que reguli el preu dels lloguers i prohibeixi els desnonaments

Han enviat una carta a Pedro Sánchez i Yolanda Díaz per reclamar una reunió urgent per abordar aquestes problemàtiques


Els sindicats de llogateres de Barcelona i Madrid han exigit al govern de l’Estat que el proper paquet de mesures anticrisi que l’executiu espanyol aprovarà al desembre inclogui la regulació dels preus de lloguer. Ambdues entitats han fet arribar una carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la vicepresidenta segona d’aquest executiu, Yolanda Díaz, per demanar-los una reunió i plantejar la congelació de les hipoteques i la paralització dels desnonaments i talls de subministraments fins que vegi la llum la Llei Estatal pel Dret a l’Habitatge. Així mateix, han criticat la “timidesa” i “ineficàcia” de les accions impulsades fins ara i han lamentat la situació de crisi en matèria d’habitatge que viuen milions de famílies.

Les mesures urgents que han reclamat els sindicats de llogaters arriben a les portes de l’hivern i s’inspiren en la legislació d’emergència que han aprovat altres països com Escòcia, on s’han congelat els preus dels lloguers. L’escrit posa en evidència la complexa situació que viuen milions de famílies i posa l’accent en els milers de desnonaments que es donen a tot l’Estat, les reiterades pujades del lloguer i el fet que Espanya registra una de les taxes més grans de sobreesforç de la Unió Europea. Així mateix, assenyala que en la darrera dècada el preu del lloguer a les grans ciutats ha crescut un 50%.

En aquest sentit, el Sindicat de Llogateres de Barcelona i el Sindicato de Inquilinas e Inquilinos de Madrid han alertat que “cada cop és més urgent regular els lloguers i aprovar la Llei Estatal pel Dret a l’Habitatge” que asseguren que ha estat “bloquejada per part del PSOE”. Les organitzacions signants d’aquesta carta han demanat una reunió com més aviat millor amb Sánchez i Díaz per discutir aquesta situació i presentar-los la seva proposta de mesures extraordinàries.

Aquesta missiva arriba dies després que Jaume Collboni (PSC), primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, urgís a Pedro Sánchez aprovar aquestes mateixes mesures al ple de l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta proposició va tirar endavant amb els vots del PSC, a més d’ERC i Comuns.

En aquesta línia subratllen que el vot dels socialistes catalans demanant la regulació de lloguers al govern de l’Estat va produir-se després que es fes pública una enquesta que indicava que el 78% dels votants del PSOE dona suport a la regulació de lloguers.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article