Barcelona, la capital de l’Estat amb major inversió social per habitant

La ciutat hi inverteix gairebé tres vegades més que la mitjana estatal


La ciutat de Barcelona és, un any més, la capital de l’Estat amb major inversió social per habitant. Així ho destaca l’estudi anual de l’Associació Estatal de Directores i Gerents de Serveis Socials (AEDiGSS) que, a partir dels pressupostos municipals del 2021, analitza la situació dels serveis socials municipals dels 404 ajuntaments de l’Estat que tenen més de 20.000 habitants.

La mitjana d’inversió social a l’Estat espanyol és d’uns 86,86 euros per habitant, una quantitat que Barcelona supera àmpliament amb una inversió de 235 euros per persona. Només hi ha una altra localitat que hi inverteix més: Alcalá la Real (Jaén), amb 255 euros per persona.

Segons l’estudi, hi ha 52 municipis que podrien considerar-se excel·lents, 37 de pobres perquè dediquen menys de 52,12 euros per habitant, i únicament sis municipis que sobrepassen la inversió de 200 euros per persona.

Més enllà de la despesa, l’AEDiGSS apunta que entre els criteris per reconèixer “l’excel·lència” social que obté Barcelona hi ha el fet que el pressupost social del 2022 no es redueixi respecte al de l’any anterior, que el pressupost liquidat de l’any 2021 en matèria social representi en qualsevol cas com a mínim un 10% del total, o bé que les dades publicades siguin transparents i permetin fer la comparativa amb la resta d’ajuntaments.

L’any passat, l’associació ja va reconèixer els serveis socials de Barcelona com els millors de l’Estat. Ho va fer després d’un estudi complet en què comparava 51 indicadors diferents i destacava per exemple l’atenció a les persones sense llar, o bé que Barcelona era una de les úniques 12 ciutats de l’Estat amb capacitat per tramitar ajudes d’emergència social en menys de 48 hores.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article