2n Congrés d’Associacions de Barcelona

Les associacions i els moviments socials de Barcelona posen fill a l’agulla


Entre els mesos de gener i març les associacions i els moviments socials de la ciutat de Barcelona organitzaran trobades de debat per definir estratègies concretes de millora del sector associatiu en el marc del 2n Congrés d’Associacions de Barcelona. L'actual situació de crisi econòmica ha posat de relleu el paper clau que les entitats sense ànim de lucre i els moviments socials tenen com a agents socials. Coincidint amb l'Any Europeu del Voluntariat, les associacions i moviments socials de Barcelona han sincronitzat les seves agendes per trobar-se i definir les línies estratègiques que han de seguir per continuar avançant cap a una cultura pròpia i de l'excel·lència.

Les properes sessions de debat tindran lloc al districte de Sant Martí (22 de gener / 10:00h / Centre Cultural La Farinera del Clot. Gran Via de les Corts Catalanes, 837), al districte de Sant Andreu (24 de gener / 19:00h / seu de l’Associació de Veïns La Sagrera. C/ Martí Molins, 29) i a Horta-Guinardó (29 de gener / ubicació i hora pendents de concretar). La informació sobre els debats de la resta de districtes està publicada a la pàgina web del 2n Congrés d’Associacions de Barcelona, www.congresassociacionsbcn.cat.
Els debats que comencen ara als districtes giraran entorn tres temes principals: el reconeixement associatiu, les vies de finançament i l'ús de l’espai públic i la gestió d'equipaments per part de les entitats.

Al marge d’elaborar propostes de millora del sector, aquests encontres han de permetre també detectar les necessitats de cada territori, així com intercanviar experiències associatives.

Els debats són oberts a les associacions i moviments socials dels diferents districtes de la ciutat. Per participar-hi és necessari inscriure's a través de la pàgina web del 2n Congrés d'Associacions de Barcelona, www.congresassociacionsbcn.cat, o bé enviar un correu electrònic a l’adreça [email protected].

Les conclusions d'aquestes trobades  es portaran a votació el dia 30 d'abril en l'acte de cloenda del 2n Congrés d'Associacions de Barcelona. Les mesures consensuades finalment configuraran les bases per a l’elaboració del Pla de Suport a l’Associacionisme de Barcelona, a aplicar durant el període 2011-2015 pel govern municipal entrant.
També és possible participar en els debats del 2n Congrés d’Associacions de Barcelona de forma virtual a través de la pàgina web www.congresassociacionsbcn.cat, on es podrà trobar informació ampliada sobre tot el procés congressual. L’evolució del 2n Congrés podrà seguir-se també per mitjà de les xarxes socials Facebook i Twitter.
L’entitat impulsora

El 2n Congrés d’Associacions de Barcelona està impulsat pel Consell d’Associacions de Barcelona (CAB), una plataforma de 27 federacions, coordinadores i altres plataformes de segon grau d'associacions que alhora representen més de 1500 entitats que desenvolupen les seves activitats total o parcialment a la ciutat.
El CAB es va constituir arran del 1r Congrés de les Associacions de Barcelona amb la missió d’enfortir el moviment associatiu de la ciutat i el seu reconeixement fomentant un espai de vertebració territorial i sectorial i una interlocució amb les administracions públiques.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article