Publicat el mapa de l’educació inclusiva: de quins recursos disposa cada centre?

L’eina vol ser útil per les famílies, els professionals i les taules locals de planificació


El Departament d’Educació ha publicat el mapa de recursos de l’educació inclusiva. El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha anunciat aquest divendres la seva publicació en el marc del 1r Congrés Internacional ‘La qualitat educativa en els processos de transformació: per a la inclusió, la sostenibilitat i l’ètica informativa’ de la Societat Catalana de Pedagogia, celebrat a Lleida.

Cambray ha destacat que el mapa posa tota la informació a l'abast de les famílies, els professionals i les taules locals de planificació. Disposa d'informació centre a centre per tal que les famílies amb alumnes amb necessitats específiques puguin definir els itineraris. De fet, la publicació del mapa és un dels requeriments del decret d'educació inclusiva.

L'eina també vol ser útil pels orientadors dels centres educatius que fan acompanyament a l'alumnat i les famílies, perquè puguin mostrar millor les opcions disponibles a l'alumnat amb necessitats educatives específiques (NESE); i també a la resta de personal dels serveis educatius i serveis territorials, en les seves tasques de planificació.

La versió publicada aquest divendres és provisional: s'hi poden fer aportacions, propostes de millora i esmenes. L'objectiu és actualitzar-lo periòdicament i que finalment s'integri en el mapa escolar amb tots els centres i estudis, amb la idea que tots els recursos educatius estiguin integrats en un únic mapa.

Durant l'acte, Cambray ha reafirmat el compromís del Govern amb un servei educatiu inclusiu. Entre d'altres, ha recordat que s'està fent una avaluació externa sobre la implementació de la normativa i que al gener s'incorporen uns 200 professionals d'educació especial, destinats únicament a la detecció i intervenció precoç de l'alumnat amb dificultats de parla.

Per acabar, el conseller ha citat que s'està estudiant una proposta unificada de criteris que suposarà un canvi en el model de repartiment del recurs de monitors de suport per tal de garantir una millor cobertura de l'alumnat amb més necessitat d'acompanyament.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article