El sector de la discapacitat es declara en situació d’emergència

Alerten del risc real de desaparició de les entitats


El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de la discapacitat a Catalunya, se suma a l'alerta feta pel CERMI (Comitè Estatal de Representants de Persones amb Discapacitat) del risc real de desaparició de les entitats de la discapacitat atesa la precarietat econòmica en què es troben moltes d'elles i, per això, s'han declarat en situació d'emergència.

Aquesta és la principal reivindicació que la plataforma de la discapacitat ressalta en un manifest publicat amb motiu del Dia Internacional i Europeu de les Persones amb Discapacitat, que es commemora cada 3 de desembre.

Les entitats alerten que “si no hi ha sostenibilitat econòmica, els suports, atencions i serveis que reben centenars de milers de persones amb discapacitat col·lapsaran”. Des del COCARMI reclamen, a més de finançament suficient i sostenible en el temps de les entitats, reformar l’actual cartera de serveis socials perquè esdevingui un veritable model d’atenció centrada en la persona.

Així, el CERMI, i amb ell el COCARMI, reclama als poders públics mesures alternatives que compensin aquest trencament de la sostenibilitat de les organitzacions de la discapacitat i les seves famílies i que, en definitiva, “permetin la supervivència d’entitats acreditades, solvents, amb trajectòria i programes amb gran impacte social”.

La plataforma remarca que el semestre de Presidència de la Unió Europea 2023 és un moment idoni perquè Espanya impulsi a escala europea un model de finançament sostenible per al sector social i les entitats del Tercer Sector de la discapacitat, que asseguri els suports a les persones i famílies.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article