CCOO denuncia que més de 600 vetlladores no han cobrat la nòmina de novembre

El sindicat critica la “mercantilització" del servei i en demana la internalització


La Federació d’Educació de CCOO denuncia que hi ha més de 600 vetlladores pendents de cobrar la nòmina de novembre. El sindicat assegura que la Fundació SAMU —que des de l’1 de novembre gestiona el suport educatiu dels serveis territorials de la Catalunya Central i el Vallès Occidental— encara no ha pagat la nòmina d’aquestes treballadores sense donar “cap explicació o resposta”.

El sindicat assegura que la “mercantilització” d’aquest servei per part del Departament d’Educació està duent a la “precarització del suport als infants amb necessitats específiques de suport educatiu”, i demana la internalització del servei.

Segons CCOO, el procés de licitació va ser “de tot menys ràpid i transparent”. A més, el sindicat lamenta que la Fundació SAMU, una empresa amb seu a Sevilla, s’ocupi d’aquest servei quan “no té experiència prèvia en l’acció educativa i encara menys amb infants i joves amb necessitats específiques de suport educatiu”.

El fet que encara no hagi pagat la nòmina de 600 treballadores “no fa més que agreujar la ja de per si precària situació de les més de 2.500 vetlladores que fan aquesta funció cabdal” als centres educatius de Catalunya, assegura CCOO.

El sindicat responsabilitza directament el Departament d’Educació d’aquesta situació i li ha reclamat una intervenció ràpida perquè les vetlladores puguin cobrar, així com una taula de diàleg amb les organitzacions sindicals per negociar la internalització d’aquestes treballadores.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article