Increment d’un 3% dels recursos per millorar les condicions laborals del tercer sector

Les patronals assumeixen amb Drets Socials el compromís que l’augment repercutirà en el sou de les treballadores


El Diari Oficial de la Generalitat ha publicat l’ordre que fa efectiu l’augment del 3% de la dotació del departament de Drets Socials destinada al pagament de les tarifes dels serveis socials especialitzats en els àmbits de la gent gran, la discapacitat, la salut mental, la infància i l’adolescència, l’acolliment i l’adopció, l’atenció precoç, el suport a l’autonomia, les drogodependències, la sida i les tuteles.

Aquest increment és retroactiu des de l’1 de gener del 2022, representa una inversió de 45 milions d’euros per part de la conselleria i pretén millorar les tarifes i condicions laborals dels professionals. Les federacions i entitats han d’enviar les factures abans del 14 de desembre per garantir-ne el pagament dins l’exercici de 2022.

La iniciativa d’incrementar les tarifes dels serveis d’atenció a les persones que impulsa Drets Socials és fruit de l’acord amb les patronals representants de les entitats proveïdores de la xarxa de serveis socials d’atenció pública.

A través d’aquest pacte, les patronals assumeixen el compromís que l’augment repercutirà en el sou de les treballadores i treballadors del sector. En aquest sentit, la millora de les condicions laborals ha de permetre més estabilitat al personal i situar l’atenció a les persones com un dels pilars fonamentals de l’estat del benestar.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article