Educació farà una consulta pública sobre un projecte de decret d’orientació educativa

La norma vol donar resposta a l’alumnat que acaba l’ESO sense una idea clara i reduir el fracàs escolar


El Departament d’Educació ha anunciat que el Govern durà a terme una consulta pública prèvia a l’elaboració d’un projecte de decret d’orientació educativa. L’objectiu és aconseguir informació per conèixer l’opinió, la sensibilitat i les propostes del professorat, l’alumnat i els diferents sectors implicats per optimitzar, així, el desenvolupament del marc normatiu.

Amb aquest decret d’orientació educativa es vol donar resposta a l’alumnat que acaba l’escolaritat obligatòria (ESO) sense una idea clara i fonamentada d’allò que volen fer en el seu futur, així com reduir les taxes d’abandonament i de fracàs educatiu postobligatori.

El decret estructurarà i impulsarà diverses línies d’actuació com garantir una orientació educativa adequada i accessible a tot l’alumnat del sistema educatiu a Catalunya; articular les accions d’orientació de centre per acompanyar l’alumnat en la seva trajectòria; sistematitzar els processos de transició entre etapes; contribuir a reduir el nombre d’alumnes en situació de fracàs escolar i d’aquells que no accedeixen o abandonen els estudis postobligatoris; i articular una adequada oferta i utilització dels recursos públics per facilitar l’orientació educativa.

Juntament amb la consulta pública prèvia, el Departament ha previst altres actuacions que “permetran enriquir el procés d’obtenció d’informació i l’anàlisi posterior”: un qüestionari d’avaluació de la situació de l’orientació a l’educació bàsica; un procés de participació ciutadana que permetrà consultar aspectes específics per concretar la proposta del decret; i grups de discussió amb experts, professionals i la comunitat educativa per poder fer una anàlisi qualitativa de les dades.

Per la seva banda, el Departament d’Educació també realitzarà les seves aportacions a través de reunions específiques de treball i participarà en la definició de tots aquells elements de coordinació i articulació que preveu el decret.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article