Els coordinadors digitals dels centres educatius denuncien la manca de compensació econòmica i horària

Es tracta de docents que compatibilitzen la tasca pedagògica ordinària amb el manteniment dels equips informàtics


Els coordinadors digitals dels centres educatius han denunciat en un manifest que han difós als mitjans la manca de compensació econòmica i horària per la tasca que duen a terme. El Grup de Coordinadors Digitals en Lluita afirmen en una nota de premsa que el col·lectiu està format per mestres i professors que no són tècnics informàtics, però que han de compatibilitzar les classes de les seves matèries amb el manteniment dels ordinadors o amb altres tasques vinculades als equips.

Són docents que “pateixen ansietat” perquè “han d’atendre el grup i la classe alhora que han de solucionar la connexió wifi del centre”, lamenta el text.

Un altre dels greuges que denuncia el col·lectiu és l’assistència a formacions fora de l’horari laboral sense compensacions horàries ni retributives, formacions que, alhora, “afegeixen tasques amb multitud d’aplicatius que es van incloent cada vegada que hi ha una nova iniciativa del Departament d’Educació”.

Segons la nota, el càrrec no està remunerat ni reconegut “en alguns casos” i, si ho està, la remuneració és “ridícula”, de 83,55 euros bruts mensuals si el docent no exerceix cap altra responsabilitat. Si ho fa, només cobra el càrrec de remuneració més alta.

En el cas d’algunes escoles rurals, afegeix el text, el càrrec “ni tan sols està reconegut, però les tasques es desenvolupen igualment”. “Treballar sense cobrar només té dos sinònims: voluntariat o esclavitud. La vocació de les persones coordinadores digitals és la vergonya de la transformació digital dels centres educatius”, clou el comunicat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article