El Centre de Masculinitats de Barcelona atén a més de 2.800 persones en el seu primer any de funcionament

S’han fet més de 280 sessions d’activitats grupals al voltant de temes com la criança, les cures i la prevenció de les violències masclistes


El Centre de Masculinitats PLURAL de Barcelona ha tancat el seu primer any de funcionament amb un total de 2.861 usuaris que han participat en les 280 sessions d’activitats que s’han realitzat des de la seva inauguració, l’octubre del 2021. Els eixos que més s’han treballat en els tallers, xerrades i formacions han sigut la prevenció i la sensibilització de les violències masclistes (38%) i el foment de models de criança positius (36%). La resta s’han centrat en la revisió dels nous models de masculinitats i el canvi social que generen i en la implicació dels homes en la justícia de gènere.

En aquest sentit, s’han programat un total de 67 activitats de sensibilització, on han participat més de 1.500 persones, de les quals tres de cada cinc era la primera vegada que feien una activitat relacionada amb l’àmbit de les masculinitats. Pel que fa al programa d’atenció a les violències, s’ha atès a 482 homes i s’han fet més de 1.600 atencions individuals i més de 100 grupals.

L’edat mitjana de les persones participants de les activitats al centre és de 37 anys i el 75% són residents a la ciutat de Barcelona, resultant els districtes de Gràcia, Sant Andreu i Sants-Montjuïc els més participatius. A més, el 65% dels assistents han participat en activitats i accions relacionades amb la reflexió i el treball de les masculinitats. El 35% restant l’ha visitat per participar del programa d’atenció que treballa per l’abandonament de qualsevol mena de violència.

Un espai obert a la ciutadania

Des de l’Ajuntament de Barcelona recorden que l’objectiu de la programació del PLURAL és “apropar les reflexions i els condicionals del gènere en la nostra societat i la vida quotidiana de les persones, especialment en els homes”. En aquest sentit, les activitats busquen fomentar una millor educació emocional, explorar formes de relacions afectives i sexualitat més saludables, sensibilitzar i prevenir les violències masclistes, identificar els micromasclismes presents en la nostra societat o potenciar models de criança positius.

A més, PLURAL es va crear com un centre obert a la ciutadania en general, per aquesta raó, han estat els destinataris del 51% de les activitats. En canvi, els professionals han representat un 38%, i un 11% de les activitats han estat adreçades a joves. Tot i això, aquest primer any de funcionament el centre ha desenvolupat diversos espais d’aprenentatge adreçats a professionals o futurs professionals de l’àmbit social, generant espais d’assessorament i treball amb diferents serveis i agents on han participat més de 70 entitats.

Finalment, també s’ha habilitat la plataforma de participació i difusió decidim masculinitats amb l’objectiu de conèixer les demandes i els interessos de la població masculina i generar continguts i programació específica i d’interès. La plataforma s’ha engegat com el canal virtual principal de l’equipament, des d’on es poden generar processos participatius, consultar les formacions del centre, reservar espais, o discutir als fòrums, entre d’altres. Fins ara han participat 803 persones i compta amb més de 200 subscripcions.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article