‘Teixim les vides que necessitem!’: una fira amb propostes solidàries per aquest Nadal

La Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària de Barcelona arriba a la vuitena edició


Amb el suport de  

Com són les vides que necessitem viure? Una vida vivible, segurament, que tingui una resposta comunitària. Una col·lectivitat que aposta per revertir les emergències climàtiques, sanitàries, socials i econòmiques. Per poder dur a terme aquest objectiu, arriba de nou la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària a Barcelona. Sota el lema ‘Teixim les vides que necessitem!’, aquest esdeveniment nadalenc ja suma vuit edicions.

Enguany, del 16 al 30 de desembre l’Economia Social i Solidària (ESS) serà protagonista d’aquesta fira que omplirà el punt més neuràlgic de la ciutat, la plaça de Catalunya.

La fira està formada per un total de 32 casetes amb 47 iniciatives, més l’Espai Consum Responsable, amb un ampli ventall d’artesania, roba i altres complements tèxtils, cultura, llibres, alimentació envasada, cosmètica, joguines i altres productes de petit regal per ajudar a teixir les vides que necessitem.

Projecte RevESStim

En concret, i juntament amb diferents organitzacions presents a les casetes, tindrà un espai específic el projecte RevESStim Tèxtil que seran presents en tres casetes amb una dotzena d’iniciatives. Aquest és un programa formatiu i d’acompanyament per impulsar i enfortir el sector tèxtil sostenible des de l’ESS.

Segons explica l’organització, “és moment de teixir uns hàbits i unes pràctiques concretes saludables, sostenibles i de justícia social que ens ajudin a construir les vides que necessitem i crear el que és fonamental per viure dignament com a persones, respectant l’ecosistema i el planeta”.

Crear hàbits saludables i sostenibles

La ciutat i el món estan en un moment d’emergències i crisis (climàtica, energètica, ecològica i social i econòmica) però les persones col·lectivament, com fa l’economia social i solidària, poden teixir donar i construir respostes i solucions. És moment, doncs, per sumar, individual i col·lectivament i crear uns hàbits i unes pràctiques concretes saludables, sostenibles i de justícia social per poder viure dignament.

“La Fira convida a conèixer i fer efectives les pràctiques per teixir les vides que necessitem. A l’Espai Consum Responsable oferirà, mitjançant una persona especialitzada, informació en temàtiques de Consum Responsable i Economia Social i Solidària i materials específics i bibliografia”, expliquen.

Espai per als més menuts

Els més menuts de casa també tindran un espai reservat a l’Esfera, l’espai infantil 0-3 i 3-10 anys, un espai lliure per jugar, informar-se i relaxar-se. Aquest lloc també esdevindrà l’Espai taller, per fer activitats dinamitzades i aquelles organitzades per les organitzacions i empreses participants en la Fira.

Com a novetat, durant alguns dies, es disposarà d’una bicicleta per generar energia mitjançant l’energia motriu. A més, s’anima a les persones participants a sumar una acció (una llavor) per teixir una pluja d’idees enfilades entre elles que estaran dins l’espai de l’esfera.

La vuitena edició de la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària està organitzada pel Departament i la Direcció de Serveis d’Economia Cooperativa, Social i Solidària de l’Ajuntament de Barcelona. S’ubica a la corona exterior de la plaça de Catalunya, i està oberta en horari habitual d’11.00 a 20.30 hores, excepte els dies de Nadal i Sant Esteve, que roman tancada.

El 24 de desembre, la Fira tanca a les 18.00 hores. I el dia de cloenda, el 30 de desembre, estarà oberta fins a les 20.30 hores. La visita a la Fira està organitzada, de manera que se segueix un recorregut delimitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article