El Govern paga 9 milions d’euros a Endesa per condonar el deute acumulat el 2021 per les famílies en situació de pobresa

La Generalitat i l’Estat impulsaran un programa per ajudar persones vulnerables a millorar la seva eficiència energètica


El Govern ha aprovat pagar 8,9 milions d’euros a Endesa per sufragar la meitat del deute acumulat l’any passat per 41.000 famílies en situació de pobresa energètica. L’altre 50% de l’import l’assumirà la companyia. L’operació és fruit del conveni que la Generalitat i l’energètica van signar el primer trimestre de 2021. Permetrà eixugar el deute total de 2021, que és de 17,9 milions d’euros. A banda, el Consell Executiu ha donat llum verda a un conveni amb l’Estat per impulsar un programa pilot per ajudar persones vulnerables que resideixen en habitatges públics a millorar la seva eficiència energètica. Amb 11 milions d’euros, la iniciativa les acompanyarà per obtenir l’Ingrés Mínim Vital i combinarà ajuts per a la rehabilitació i millora dels habitatges.

Les quatre diputacions, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona assumiran el 15% del deute acumulat per famílies vulnerables que la Generalitat ha avançat.

Pel que fa al conveni amb el Govern espanyol per a ajudar col·lectius vulnerables a millorar la seva eficiència energètica, s’aplicarà sobre 2.000 unitats familiars i hi col·laborarà l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Es finançarà amb un màxim d’11 milions d’euros procedents del Mecanisme de Recuperació i Resiliència de la Unió Europea, a través dels pressupostos generals de l’Estat. Les subvencions es destinaran al desenvolupament d’itineraris d’inclusió social amb persones beneficiàries de l’IMV i la seva avaluació.

L’objectiu és millorar l’eficiència energètica dels habitatges residencials i també capacitar les persones participants perquè puguin adaptar els seus hàbits de consum energètic i les seves tarifes de subministraments bàsics a les seves necessitats i possibilitats econòmiques.

A banda, s’acompanyarà 1.000 llars participants cap a l’obtenció de l’IMV i s’oferirà suport comunitari a 400 famílies per trencar amb situacions d’aïllament social que pateixin.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article