Acaba sense acord la reunió entre sindicats i Educació i s’emplacen per a una nova trobada

Les organitzacions sindicals han fet una contraproposta al Departament i ara esperen una resposta


Sindicats i Departament d’Educació han mantingut aquest dimecres una nova reunió per mirar de trobar un acord sobre les reclamacions que les organitzacions tenen sobre la taula. Educació va fer una proposta la setmana passada, que ha concretat aquest dimecres per escrit, per recuperar el primer estadi docent als sis anys i no als nou, com es va establir amb les retallades del 2012. Fonts sindicals han indicat que la proposta els sembla insuficient i per això han fet una contraproposta. Demanen, entre d’altres, l’admissió del deute acumulat durant els anys de retallades en els estadis, així com el reconeixement del tercer estadi (al cap de 18 anys de treball). Ara els sindicats esperen una resposta en una nova reunió.

Els estadis són un suplement retributiu complementari als triennis que, com aquests, s’assoleixen a mesura que el professorat compleix anys de servei. Abans de les retallades del 2012 s’aconseguia un estadi cada sis anys, però després d’aquell any el Govern va imposar que per arribar al primer en calien nou.

Educació va proposar de viva veu la setmana passada la recuperació del primer estadi a sis anys a partir del desembre del 2023. Aquest dimecres els sindicats han presentat la seva contraproposta. Aquesta inclou també la demanda d’un complement d’equiparació salarial per aquells tècnics d’FP que queden fora de la reforma legislativa estatal que els reconeix com a cos de secundària. En aquest cas, hi ha una desena d’especialitats d’FP que quedaria al marge de la reforma i que no permetria el reconeixement, per això els sindicats reclamen un complement d’equiparació salarial.

Els sindicats mantenen la via de la negociació oberta i esperen una resposta sobre aquestes demandes. Per això, han demanat una nova trobada i que se celebri si pot ser aquesta mateixa setmana. Critiquen, però, que les persones amb qui s’han reunit aquest dimecres, de manera telemàtica, no podien prendre decisions i que ara hauran de traslladar el seu plantejament a qui sí que pot prendre decisions. Les fonts sindicals consultades han reiterat que malgrat la voluntat de negociació, si aquesta no avança, no descarten tornar a les mobilitzacions.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article