Les persones sense sostre disposen d’un nou espai d’atenció diürn a Tarragona

El centre de dia estarà obert tres dies a la setmana i ofereix servei de dutxa, rentadora i consigna i ordinadors per fer tràmits


L’Ajuntament de Tarragona ha obert un centre de dia per a persones sense sostre. El nou servei està ubicat al carrer Smith i és un dels nous equipament de l’Institut municipal de serveis socials (IMSST). En aquest espai, s’ofereix serveis bàsics a les persones que viuen al carrer, com són les dutxes, rentadores i assecadores, servei de consigna, rober amb roba a disposició dels usuaris i usuàries, ordinadors que els permet accedir a les noves tecnologies i fer tràmits si així ho necessiten, zona d’office on poden fer-se un cafè o qualsevol altra beguda o menjar i un espai per càrrega d’aparells elèctrics. Creu Roja gestiona les noves dependències que, en prova pilot, obriran tres dies a la setmana.

El centre de dia estarà obert els dilluns a la tarda i els dimecres i divendres al matí. Juntament amb els serveis, els usuaris també trobaran grups d’interacció i ajuda mútua, que coordinaran un integrador, un treballador social i tres educadors socials.

L’IMSST desenvolupa des de fa quatre anys un pla estratègic de treball en matèria de sensellarisme, per atendre i acompanyar les persones que viuen al carrer en el procés de recuperació. Una vintena d’entitats fan tasques de manera coordinada, així com el Protocol Iglú o una guia i catàleg de recursos destinats a persones sense sostre. En guany s’han obert dos pisos de transició, un destinat a homes al centre de Tarragona i un altre per a dones, ubicat a Sant Salvador.

En el recompte de persones sense sostre a Tarragona (el novembre del 2021) es van detectar 77 persones dormint al carrer.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article