Creu Roja alerta que encara no ha cobert un terç de la demanda de joguines d’enguany

L’entitat crida la ciutadania a augmentar les seves donacions quan queden només vuit dies per arribar al final de la campanya


Creu Roja alerta que estan lluny de tenir les donacions necessàries per poder arribar a cobrir la demanda de joguines dels més de 22.000 infants que viuen en situació de vulnerabilitat a Catalunya. Quan només quedaven 12 dies pel tancament de la campanya ‘Els seus drets en joc’, la qual finalitza abans del Dia de Reis, encara faltaven un 35% de les donacions necessàries per arribar a l’objectiu. Per aquest motiu, l’entitat demana a la ciutadania que col·labori, ja sigui fent aportacions econòmiques a través de la pàgina web de la campanya o acudint a un dels més de 50 punts de recollida habilitats.

Des de la Creu Roja remarquen que, sobretot, calen més joguines per a infants de 7 a 14 anys. A més, demanen que fomentin el joc cooperatiu i que siguin sostenibles, no bèl·liques ni sexistes i, especialment, que siguin noves, ja que qualsevol infant té dret a estrenar-les, sigui quina sigui la situació econòmica de les seves famílies. Per als infants d’entre 10 i 14 anys, per exemple, es recomana donar joguines educatives, com ara llibres, jocs de taula interactius i material esportiu.

Per col·laborar amb la campanya hi ha diverses maneres. Una opció és assistir a les diverses activitats programades que l’entitat organitza als diversos territoris catalans, on es podran fer donacions in situ. Una altra opció és acudir a un dels més de 50 punts de recollida habilitats, que es poden trobar a la web oficial de la campanya. Finalment, també es poden fer aportacions econòmiques a través de la pàgina web de la iniciativa, les quals permetran la compra de joguines de la franja d’edat que més en falten.

El joc, eina per fer front a l’aïllament social

Creu Roja ressalta que “les conseqüències de la pandèmia, del conflicte d’Ucraïna i de la pujada de la inflació han perpetuat i agreujat la situació de les famílies més vulnerables d’arreu del territori” i, per aquest motiu, des de l’entitat volen treballar per garantir el dret al joc i l’accés de tots els infants i joves a joguines de qualitat.

“Davant el risc d’aïllament social que pot acompanyar els infants en situació de vulnerabilitat, l’organització aposta pel dret al joc com una eina de contenció i reversió d’aquesta situació que afecta la infància en risc”, asseguren des de l’entitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article