Irídia denuncia vulneracions del dret a la tutela judicial efectiva al centre d’internament d’estrangers

En la majoria de les denúncies per casos de maltractaments al CIE de Barcelona es deporta la persona sense prendre-li declaració


Irídia ha presentat un dossier als jutjats de control del centre d’internament d’estrangers (CIE) de Barcelona on denuncia que s’està vulnerant el dret a la tutela judicial efectiva de les persones internes perquè existeixen molts obstacles als jutjats perquè les denúncies que es presenten per casos de maltractaments prosperin. Irídia ha interposat múltiples queixes i diverses denúncies, que han derivat en 13 procediments penals. Segons l’entitat, els problemes tenen a veure amb la custòdia de proves essencials del delicte. En 11 de les 13 denúncies presentades per Irídia les persones involucrades, víctimes i testimonis, han sigut deportades dies després de denunciar, sense prendre’ls declaració ni ser visitats per un metge forense.

En 7 casos, un cop les víctimes i testimonis d'aquests fets han estat deportades, els jutjats d'instrucció han arxivat les denúncies al·legant justament la seva deportació.

D'altra banda, el servei d'atenció psicosocial d'Irídia ha constatat al llarg dels anys que diverses persones representades han desenvolupat trastorns de salut mental, al marge de les lesions físiques que denunciaven, a partir dels fets denunciats.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article