OK sobre rodes

COMKEDEM inicia a l'hoquei en cadira de rodes elèctria a joves d'entre 7 i 20 anys

Des de l'any 2008 l'Associació de lleure i esport COMKEDEM disposa d'una escola d'iniciació a l'hoquei en cadira de rodes elèctrica que està destinada a joves de 7 a 20 anys amb alguna discapacitat física, lleu o greu (distròfies i atròfies musculars, espina bífida, malalties neuromusculars, paràlisi cerebral, etc.) que utilitzen cadira de rodes habitualment. L'escola està oberta també a nens i joves amb altres discapacitats encara que no utilitzin cadira de rodes, donat que l'escola disposa actualment de 5 cadires de rodes elèctriques pròpies per a la pràctica del hoquei.

L'hoquei adaptat és un esport que es pot practicar amb qualsevol grau de discapacitat física, per molt elevada que aquesta sigui, donat que es pot fixar un stick a la cadira i només cal moure el joystick per poder jugar. Ara bé, els esportistes que tenen més capacitat física, amplitud de moviment i força als braços utilitzen sticks manuals (agafats amb la mà).

La pràctica esportiva és molt útil per fer que els joves que pateixen aquestes discapacitats tinguin l'oportunitat de practicar esport d'igual manera que la resta dels seus familiars o amics sense discapacitat. D'aquesta manera, es potencien els nombrosos beneficis que això proporciona a nivell físic (es requereixen moviments precisos, controlats i coordinats, que repercuteixen en el posterior control de la cadira en la vida quotidiana) i a nivell intel·lectual (es requereix un estat d'alerta mental donada la rapidesa de l'esport i les seves situacions canviants). A més, aporta grans beneficis personals i socials (autonomia personal, integració social i increment de l'autoestima).

Durant els entrenaments les activitats s'adapten a cada alumne segons les seves capacitats i possibilitats en el vessant esportiu, però sense deixar de banda els valors educatius de l'activitat treballada. Aquests entrenaments es realitzen els dissabtes de 12 a 14 hores a l'escola Sagrat Cor de Sarrià (C.Ramón Miquel Planas, 38) de Barcelona; i els alumnes de l'escola participen com equip a les diferents competicions oficials que s'organitzen: lliga catalana, campionat de Catalunya i campionat d'Espanya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article