Barcelona comença les obres per a dues noves escoles bressol i n’obrirà quatre el pròxim curs

L’Ajuntament preveu que amb aquests nous centres s’arribi a cobrir 8.884 places municipals distribuïdes en 105 equipaments


L'Ajuntament de Barcelona ha començat les obres de dues noves escoles bressol municipals, que juntament amb altres dues obres que ja es van iniciar la primavera passada suposaran la incorporació de quatre nous centres a la xarxa municipal d'educació per a la primera infància per al curs 2023-2024. Un d'aquests nous equipaments estarà ubicat a la planta baixa d'un edifici d'habitatge públic d'obra nova que s'està edificant al barri de Trinitat Nova, mentre que l'altre centre s'ubicarà a una antiga masia rehabilitada i ampliada al barri de les Corts. Amb aquestes noves escoles es preveu ampliar la xarxa municipal de bressol fins als 105 centres, amb l'objectiu d'arribar a les 8.884 places municipals.

Actualment, hi ha onze projectes en marxa per a obrir noves escoles bressol municipals a Barcelona. Dos són els centres a Trinitat Nova i les Corts que acaben de començar les seves obres i altres dos estan en obres des de la primavera i s’ubicaran a Sant Martí de Provençals i a la Teixonera. Està previst que aquests quatre centres entrin en funcionament el curs 2023-2024 i suposaran una inversió de més de 10.700.000 euros.

L’Ajuntament de Barcelona espera que aquests quatre projectes educatius contribueixin a incrementar l’oferta de noves places a la xarxa de bressol municipal, fins a arribar a les 8.884 places; ja que, tot i que dos dels projectes corresponen a bressols ja existents que es traslladaran, s’espera que ampliïn grups i, per tant, nombre de places.

Set projectes més a mitjà i llarg termini

Dels altres set projectes que estan en marxa, sigui per ampliar o construir noves escoles bressol municipals, n’hi ha dos que es troben en una fase bastant avançada d’impuls, ja que estan en procés de licitació i, en conseqüència, es preveu que les obres comencin al llarg de 2023. Aquests dos centres s’ubicaran a la Guineueta, a una masia rehabilitada i ampliada, i a Sant Andreu del Palomar, als baixos d’un nou edifici d’habitatge públic. Està previst que tots dos obrin portes el curs 2024-2025.

Els altres cinc projectes de noves escoles bressol, en els quals es treballa a més llarg termini, s’ubicaran al Raval, la Barceloneta, la Marina del Prat Vermell, Vilapicina i la Torre Llobeta, i el Besòs i el Maresme. L’Ajuntament redactarà en els mesos vinents aquests cinc projectes, amb una inversió de 600.000 € en total. A més a més, el consistori ha iniciat els tràmits per expropiar un solar al barri de l’Antiga Esquerra de l’Eixample per ubicar-hi una futura escola bressol municipal, amb un cost estimat de dos milions d’euros, entre l’expropiació i l’enderroc de tota la parcel·la.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article