Salut fa una crida a vacunar-se contra la grip i la Covid-19, especialment els menors de 60 anys

El departament insisteix que l’administració de les vacunes és determinant per prevenir complicacions greus i ingressos hospitalaris


El Departament de Salut fa una crida a vacunar-se contra la grip i la Covid-19 i recorda que des de fa uns dies ja ho poden fer les persones menors de 60 anys. Actualment, el virus que més circula a Catalunya és el de la grip, però esperen un augment de la incidència de la Covid-19 a mitjan gener, apunta la infermera Montse Siurana. Salut recorda que l’administració d’aquestes dues vacunes és determinant per prevenir complicacions greus i ingressos hospitalaris. “M’he vacunat de les dues, la de la grip perquè cada any me la poso i perquè tinc problemes pulmonars i la de la Covid-19, per prevenir”, explica Pedro López, que avui ha rebut les dues vacunes al CAP Primer de Maig de Lleida.

Catalunya ha començat recentment a administrar la vacuna de la grip i la segona dosi de reforç contra la Covid-19 a totes les persones menors de 60 anys que ho desitgin. De la mateixa manera que passa cada any amb la vacuna de la grip, un cop s’acaba la campanya de vacunació entre la població de risc, s’obre la possibilitat a la resta de grups poblacionals, que poden accedir-hi de forma voluntària.

Fins ara, la campanya s’havia centrat en els majors de 60 anys, les persones amb trastorns de risc (entre ells els dificultats de salut crònics i l’obesitat), les dones embarassades, les persones amb immunosupressió i els professionals sanitaris. El virus que més circula actualment a Catalunya és el de la grip, que ha arribat un mes abans que l’hivern del 2019 i 2020, l’últim any que va tenir una incidència destacable abans de la pandèmia de la Covid-19.

La importància d’aquestes dues vacunes —la de la grip i la de la Covid-19— és determinant per prevenir complicacions greus i ingressos, especialment entre els més fràgils. En aquest sentit, s’ha expressat Montse Siurana, una de les infermeres referents de vacunes del CAP Primer de Maig de Lleida, que ha fet una crida a vacunar-se a totes aquelles persones que ho poden fer i que encara no ho han fet, incidint especialment també en majors de 60 anys i professionals de residències i sanitaris. Siurana ha recordat que tot i que sembla que la incidència de la grip s’estabilitza, encara hi ha marge de millora, atès que hi ha vacunes suficients i cites disponibles a totes les ABS.

Per a les dues vacunes es pot demanar cita a través de La Meva Salut o es pot contactar directament, de forma presencial o per telèfon, amb el centre d’atenció primària (CAP) habitual. En el cas dels menors de 18 anys que es vulguin vacunar han de contactar directament amb el CAP.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article