Augmenten els casos d’infants que viuen en entorns de desigualtat, segons la Fundació Comtal

L’entitat fa una crida per aconseguir 50 persones voluntàries per començar l’any


La Fundació Comtal alerta que les causes de vulnerabilitat d’infants i joves sense recursos no paren de créixer i que necessiten mans per atendre-les. Per aquest motiu, fa una crida a la ciutadania per garantir els drets de 2.000 infants, joves i famílies en situació de vulnerabilitat a través dels serveis que l’entitat ofereix en l’àmbit del benestar, l’educació, el lleure, la inserció laboral i la protecció. 

“Per fer voluntariat només cal ser major de 16 anys, ser responsable i tenir ganes i compromís d’ajudar i aportar a la societat. Quan comences a fer voluntariat arribes amb la motxilla plena de bones intencions pensant que ajudaràs, ensenyaràs, i donaràs el màxim de tu als qui més ho necessiten, però tu seràs la primera persona que t’enriquiràs i valoraràs l’experiència i l’aprenentatge”, explica la coordinadora de voluntariat de la Fundació Comtal, Ainoa Expósito.

Per tal de fer front a les desigualtats, l’entitat fa una crida per aconseguir la solidaritat de 50 persones voluntàries. Alguns exemples de les necessitats que l’entitat té és trobar voluntaris per fer reforç extraescolar, participar en activitats de lleure o donar acompanyament en la criança de les famílies, entre moltes altres.

La Barbara té 42 anys i fa 2 anys que és voluntària a l’àrea socioeducativa de l’entitat. Quan va arribar a la Fundació Comtal, ho tenia molt clar, volia donar suport educatiu a infants i joves.

“En el projecte Tria Estudi ajudo a fer deures i es preparin pels exàmens. La meva major satisfacció és veure com evolucionen, aprenen, s’esforcen i aconsegueixen superar-se. Per a mi el voluntariat és un aprenentatge constant a nivell personal i professional, i el motor per aconseguir que aquest món sigui més just i igualitari”, explica la Barbara.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article