El Govern destinarà un milió d’euros per atendre les persones sense llar

La Fundació Arrels atén 3.000 persones sense llar durant el 2022, un 22% més que l’any anterior


El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat que l’executiu destinarà un milió d’euros del Fons de Loteries a projectes destinats a atendre el col·lectiu de persones en situació de sensellarisme. Ho ha dit aquest dimarts en una visita a la Fundació Arrels. Aquesta entitat, al llarg de l’any 2022, ha acompanyat fins a 3.062 persones sense llar, un 22% més que l’any anterior.

Recentment, l’organització alertava de la falta de recursos per poder atendre com cal les persones que viuen al ras. En aquesta línia, Aragonès ha avançat que es treballarà per facilitar l’accés d’aquestes persones a l’habitatge, a la Renda Garantida, a l’Ingrés Mínim Vital i a altres ajuts.

Durant la visita al nou equipament de la Fundació Arrels —les llars Tere Villagrasa— amb el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, Aragonès  ha anunciat que destinarà 211.000 euros a l’entitat perquè pugui continuar desenvolupant la seva tasca d’atenció i acompanyament a les persones sense llar de la ciutat de Barcelona i, en concret, per l’impuls del projecte Peers.

Es tracta d’un programa que es basa en l’orientació i l’acompanyament de persones en situació de sensellarisme per part de persones que han viscut al carrer. “El projecte Peers permet que persones que han viscut al carrer participin en l’acompanyament de persones en situació de sensellarisme, no és menor la seva experiència”, ha dit Campuzano.

Abordar el sensellarisme femení

El conseller també ha destacat que fins a l’any 2025, el Govern destinarà 47 milions d’euros en polítiques per combatre el sensellarisme des dels ajuntaments, a través del Contracte Programa. “És un programa que els permet tenir els recursos per poder fer accions en aquest camp”, ha afegit el conseller.

Per la seva banda, Aragonès ha assegurat que dins del desplegament del Marc d’acció per a l’abordatge del sensellarisme a Catalunya 2022-2025 aprovat pel Govern el passat mes de març, s’impulsaran projectes específics per a l’abordatge del sensellarisme femení i també per al col·lectiu de persones amb malalties cròniques i amb necessitat de cures que es troben en situació de sensellarisme.

Els voluntaris, una peça clau

El 45% de les persones que han arribat a la Fundació Arrels ho han fet per primera vegada. Aquest any passat, l’entitat també ha garantit l’allotjament estable a més persones. Concretament, al llarg del 2022 han passat pel centre obert de la fundació unes 2.400 persones que necessitaven un lloc d’aixopluc i que han fet servir serveis bàsics i, paral·lelament, s’han visitat més de 950 persones directament al carrer.

Aquestes visites, expliquen a l’entitat, s’han pogut realitzar gràcies a la tasca de les persones voluntàries que són considerades “una peça clau” de l’organització. D’aquesta manera, l’organització ha comptat, durant l’any passat, amb 337 voluntaris que han col·laborat a espais com el centre obert, la Llar Pere Barnés o el taller ocupacional, o que han recorregut els carrers de Barcelona per visitar les persones que hi viuen o han fet xerrades de sensibilització a infants i joves, entre d’altres.

En aquesta mateixa trobada, Aragonès ha assegurat que el Govern està treballant “intensament” amb Junts i PSC per arribar a un acord i poder aprovar els pressupostos “el més aviat possible, previ acord amb els grups”.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

joan batlle bastardas cornellà de llobregat
1.

no escric pera comentar escric per si es possible esmenar el titular :
La Govern destinarà un milió d’euros per atendre les persones sense llar
Suposo que volíeu parlar de la Generalitat de Catalunya i heu feminitzat el Govern ...
Amb tot el cor, joan batlle i bastardas

  • 0
  • 0

Comenta aquest article