‘10 Moviments per a una exposició', el nou projecte de creació de dansa-teatre del Taller de Músics

Es treballarà amb un grup de 20 dones migrants, racialitzades o víctimes de violència masclista


Afavorir el desenvolupament de les capacitades i potencialitats personals a través del cos, el moviment, la música i la dansa, per a l'empoderament de dones vulnerabilitzades. Aquest és l'objectiu de ‘10 Moviments per a una exposició’, el nou projecte de creació de dansa-teatre del Taller de Músics, liderat per la coreògrafa Inés Boza, juntament amb el saxofonista de free jazz Liba Villavecchia, la psicòloga i ballarina de dansa contemporània Beatriz Langa i la coreògrafa i terapeuta Anna Jarque.

Totes quatre treballaran de manera conjunta amb un grup de 20 dones migrades, racialitzades o víctimes de violència masclista, d’entre 18 i 60 anys, que formen part de programes d’inserció laboral de la Fundació Surt per crear una peça artística i exposar les seves “les vides invisibilitzades”, apunta Boza.

Mentre Villavecchia s’ocuparà d’anar desenvolupant la música a les sessions grupals, Langa participarà un cop per setmana al procés de creació per ajudar les dones a incorporar tot allò que vagin aprenent al seu” itinerari de reconstrucció de vida i de recerca de feina, perquè creiem que és una manera de tenir independència econòmica i crear identitat”, explica la psicòloga.

Per la seva banda, Jarque es trobarà amb el grup de dones al final de cada fase per poder anar treballant els dubtes que vagin sortint, tant a nivell corporal com emocional, tot treballant tant en la cohesió de grup com en l’empoderament individual de cada una.

Les sessions de formació es duran a terme al Casal de Barri del Raval, on assentaran les bases per a la residència artística i posterior actuació, que tindran lloc al Santa Mònica. En aquesta estrena hi formaran part les dones participants acompanyades pel trio de Liba Villavecchia, amb Vasco Trilla a la bateria i Àlex Reviriego al contrabaix i a l’electrònica.

El projecte es basa en l’obra de Modest Mússorgski ‘Quadres d’una exposició’, i els moviments que compondran les participants seran deu poemes articulats com una ‘suite escènica’ per commoure i revelar la veritat de l’altre i del grup. Deu quadres escènics i musicals, ballats, que revelaran qui són aquestes dones ‘invisibilitzades’ o alguna part amagada de les seves vides.

‘10 Moviments per a una exposició’ és possible gràcies al suport de la Fundació La Caixa a través de la convocatòria Art for Change, ha informat el Taller de Músics.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article