Cambray recrimina a USTEC que “no s’entén” la nova vaga i assegura que s’està a punt de signar un nou acord

Diu que no està decidit el dia d’inici del curs 2023-2024 i que es farà un cop acabi l’avaluació de l’avançament


El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha recriminat a USTEC que “no s’entén” una nova vaga quan estan les negociacions obertes i “a punt de signar-se un acord amb els darrers serrells”. En declaracions a TV3, ha defensat que la ciutadania no entendrà aquesta mobilització, prevista per al 25 i 26 de gener, i ha reivindicat que el que necessita el sistema és tranquil·litat.

D’altra banda, ha garantit que s’aniran cobrint les vacants de docents que hi ha en l’inici del trimestre i ha explicat que s’ha aprovat que, “de forma voluntària”, un professor de secundària pugui ampliar horari per cobrir-les. Ha explicat també que no està decidida la data d’inici del curs vinent i que es farà un cop s’acabi l’avaluació de l’avançament.

Educació continua amb l’avaluació externa de l’avançament del curs escolar i les mesures relacionades. En aquest sentit, Cambray ha dit que en les setmanes vinents compartirà amb els membres del Consell Escolar de Catalunya els resultats d’aquesta avaluació i es decidirà “conjuntament” la millor manera d’avançar el curs vinent.

En línies generals, ha apuntat que l’avaluació conclou que avançar l’inici del curs és una bona mesura, però ha afegit que cal veure com es continua portant a la pràctica millorant, “si s’escau”, el desplegament. D’aquesta manera, Cambray ha fet al·lusió a la decisió de l’any passat de cobrir amb monitors les hores de les tardes de setembre per garantir l’horari escolar habitual.

També ha assegurat que es posaran “tots els mitjans possibles” per ampliar l’oferta de places d’escoles bressol allà on faci falta, tot i que ha recordat que aquesta és una competència municipal. En aquest sentit, no ha descartat, com ja ha fet altres vegades, que aquesta oferta 0-3 pugui entrar en instal·lacions d’escoles, com ja passa en alguns casos.

Sobre el català a l’escola, ha reiterat la “incomprensió” davant les decisions dels tribunals de continuar aplicant el 25% del castellà —o treure el percentatge però deixar la mesura— en aquells centres on ja s’estava aplicant. En aquest sentit, ha defensat que des de l’impuls del nou marc normatiu, aquesta mesura no s’ha aplicat a cap més aula nova.

En clau pressupostària, s’ha mostrat convençut que hi haurà pressupostos “aviat”.

Vaga el 25 i 26 de gener

Abans de Nadal, USTEC va anunciar la convocatòria d’una nova vaga del personal dels centres públics per als dies 25 i 26 de gener per defensar una escola pública de qualitat i la recuperació dels drets laborals. Els dies escollits coincideixen amb la vaga convocada pels sindicats de professionals sanitaris, un fet que la portaveu del sindicat majoritari dels docents, Iolanda Segura, va assegurar que no és casual, sinó que busca convertir-se “en una vaga de totes” perquè els dos sectors es converteixin en una prioritat “en els pressupostos i en les polítiques que gestionen els governs.

De moment, CCOO i CGT no s’han sumat a la vaga, tot i que no descarten afegir-s’hi, prèvia consulta amb els seus afiliats. Aquest dilluns, des de la Intersindical Educació també consultaran amb els seus afiliats la situació de les negociacions amb el Departament d’Educació i votaran la represa de les mobilitzacions.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article