Una avaria deixa sense aigua calenta ni calefacció uns 90 habitatges municipals des de principis de desembre

L’Ajuntament de Barcelona ha començat a instal·lar acumuladors d’aigua i ha facilitat radiadors elèctrics als veïns


Uns 90 habitatges d’un edifici de l’Ajuntament de Barcelona porten des de principis de desembre sense aigua calenta ni calefacció per culpa d’una avaria, segons fonts municipals. Es tracta d’una promoció d’habitatges públics destinada a persones grans, situada al número 7 del carrer Lleialtat, al Raval.

El consistori ha defensat que s’hi està treballant des de fa setmanes en la diagnosi i resolució del problema, amb visites i actuacions tècniques “constants”. La previsió però és que la reparació s’allargui uns mesos i per això s’està habilitant una solució temporal que passa per instal·lar acumuladors d’aigua a casa pis. L’Institut Municipal d’Habitatge va començar aquesta instal·lació aquest dilluns.

Les mateixes fonts han reconegut que es tracta d’una avaria “important” i d’especial complexitat que ja té diferents causes que afecten les calderes i els acumuladors comunitaris. Per això, asseguren que han estat necessàries diverses visites per conèixer-ne l’abast.

A més, s’han produït “dificultats” amb els materials necessaris per a la reparació, que s’han vist agreujades per les particularitats del període nadalenc.

La solució definitiva passa per substituir integralment la instal·lació, incloses les canonades, i reparar les calderes comunitàries. La previsió és que aquestes tasques s’allarguin durant diverses mesos.

Per això, l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa una mesura provisional que passa per instal·lar acumuladors d’aigua individuals d’aigua calenta a cadascun dels 90 habitatges. Aquesta instal·lació va començar aquest dilluns i ja s’hi van posar 27. La previsió és que tots els habitatges en tinguin en un termini de 10 dies.  Pel que fa a la calefacció, s’han ofert i subministrat radiadors elèctrics.

En paral·lel, s’ha instal·lat un acumulador d’alta capacitat en un habitatge buit de l’edifici que està pendent d’adjudicar, per tal que els veïns puguin utilitzar-lo com a dutxa comunitària. El consistori treballa també perquè els veïns es puguin dutxar i disposar d’aigua calenta en equipaments municipals del barri.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article