La Intersindical se suma a USTEC i també convoca vaga a l’educació pública el 25 i 26 de gener

L’organització protestarà contra la “manca de compromís i de resolució del Departament d’Educació" a l’hora d’arribar a acord amb els sindicats


La Intersindical ha anunciat aquest dimecres que finalment convocaran vaga a l’educació pública els dies 25 i 26 de gener, sumant-se així a la convocatòria que ja havia anunciat USTEC-STEs a finals de desembre. Després d’haver-se reunit en assemblea amb els afiliats i afiliades de la sectorial d’educació, el sindicat independentista ha justificat la protesta per la “manca de compromís i de resolució del Departament d’Educació, a l’hora d’arribar a un acord amb les forces sindicals”.

Des de l’organització sindical recorden que s’havien desconvocat les vagues i mobilitzacions previstes a principi de curs únicament perquè “semblava que s’havia aconseguit encaminar les negociacions” amb Educació, per una banda, amb el retorn de l’hora lectiva i, per l’altra, amb la promesa d’un calendari per acordar la resta de reivindicacions dels professionals.

Tot i això, La Intersindical critica que Educació ja va començar amb mal peu quan no van rebre la primera proposta d’acord del departament fins al 14 de desembre, que era l’últim dia que s’havia fixat per poder arribar a un acord abans de trencar l’entesa. A més, des del sindicat consideren que “aquesta proposta va ser unànimement considerada insuficient i lluny d’un acord definitiu”. Subratllen també que la pròxima reunió de negociació no s’ha convocat fins al pròxim 19 de gener, un fet que suposa “una mostra de la voluntat dilatòria” del departament, que s’allunya “cada cop més” de la possibilitat de fer un acord a curt termini.

La immersió lingüística, una altra reivindicació sense resposta

Un altre dels motius que ha portat La Intersindical a convocar la vaga ha sigut la necessitat d’abordar “urgentment” la situació de la llengua catalana al sistema educatiu. Des del sindicat consideren insuficient l’acció del Departament d’Educació per a la implementació del model d’immersió lingüística i critiquen que encara no han rebut resposta sobre les propostes que van remetre’ls-hi el passat 21 de desembre per tal de garantir “la vehicularitat del català als centres educatius”.

Per aquesta i totes les raons abans esmentades, La Intersindical ha fet una crida a tot el col·lectiu docent perquè se sumin a la vaga dels dies 25 i 26 de gener, alhora que conviden a la resta de forces sindicals a “confluir les diferents convocatòries de vaga i reprendre la unitat sindical en defensa de l’educació pública, dels drets laborals i de l’escola en català”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article