La CGT Ensenyament denuncia les condicions precàries dels coordinadors digitals dels centres

El sindicat alerta que aquest càrrec no està remunerat i, si ho està, la remuneració econòmica és “ridícula”


La CGT Ensenyament denuncia que, després de la jornada laboral, hi ha docents que encara treballen, sense rebre cap compensació horària, econòmica ni reconeixement laboral. Es tracta dels coordinadors i coordinadores digitals dels centres educatius. Un càrrec que, segons alerta el sindicat, no està remunerat ni reconegut en alguns casos i, si ho està, la remuneració econòmica “és ridícula”.

“Amb el recent increment salarial, aquesta responsabilitat té un preu de 83,55 euros bruts mensuals sempre i quan no es tingui un altre càrrec de responsabilitat al centre”, assenyalen.

Els docents que exerceixen com a coordinadors digitals en els centres educatius no són tècnics informàtics. Per aquest motiu, el sindicat alerta que són professionals que han de desenvolupar la seva tasca pedagògica de tutors, especialistes d’alguna matèria, coordinadores de cicle, i alhora, “es passen hores mirant tutorials per aprendre a fer reparacions d’equipaments informàtics del centre en el seu temps lliure, que dediquen caps de setmana a actualitzar l’inventari d’equipaments o que es passen tardes senceres reestablint dispositius per a la reassignació a l’inici o al final de curs”.

Docents que, segons assenyala CGT “pateixen ansietat” perquè han d’atendre al seu grup o classe alhora que han de solucionar la connexió wifi del centre.

Aquests professionals també assisteixen a formacions, fora de l’horari laboral, sense compensació horària ni retributiva. Formacions que afegeixen tasques amb multitud d’aplicatius que es van incloent cada vegada que hi ha una nova iniciativa del Departament d’Educació. Són tasques que van des de la gestió dels inventaris, incidències amb equipaments, gestió de les xarxes de connexió, consoles d’administració i moltes altres. “La sensació unànime és una barreja entre abatiment i ansietat”, alerten al sindicat.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article