Setze municipis del Bages oferiran un servei gratuït de cura per a infants d’entre 5 i 12 anys

L’objectiu és que les famílies puguin millorar la conciliació i els espais comptaran amb jocs i elements lúdics


Setze municipis del Bages estrenaran aquest gener un nou servei de cura per a infants de 5 a 12 anys. Es tracta de Juga Bages, un servei gratuït que vol millorar la conciliació de les famílies. Així ho ha explicat la consellera de l’àrea de Serveis Socials i Polítiques d’Igualtat, Àdria Mazcuñán, qui ha subratllat que es tracta d’un servei d’ús puntual, que no busca fer la competència a cap ludoteca o activitat extraescolar. Per accedir al servei, les famílies hauran de fer una reserva prèvia, a través d’internet, amb un mínim de 24 hores d’antelació. Es podrà deixar l’infant l’estona que es necessiti dins l’horari establert, que és de cinc de la tarda a vuit del vespre. El servei compta amb un equip amb una coordinadora i 10 monitors.

“No és un aparcament de criatures. És un espai que vol ajudar a la conciliació. Per exemple, si es té hora al metge, una reunió, un pic de feina o, simplement, es vol anar a descontracturar-se o a la perruqueria”, així és com la consellera d’Igualtat del Consell Comarcal del Bages, Àdria Mazcuñán, ha explicat l’objectiu del servei, que és pioner a la comarca i que s’oferirà a partir de l’última setmana de gener.

En total, es prestarà a 16 municipis de la comarca: Artés, Balsareny, Callús, Castellfollit del Boix, Castellgalí, Fonollosa, Gaià, Monistrol de Montserrat, Mura, Navàs, Sant Fruitós de Bages, Sant Mateu de Bages, Santpedor, Sant Salvador de Guardiola, Sant Vicenç de Castellet i Talamanca.

Cada activitat tindrà una durada de dues hores i mitja, i els horaris oscil·laran entre les cinc de la tarda i les vuit del vespre. El servei, que es prestarà entre un i tres dies per setmana depenent de cada municipi, funcionarà durant tot l’any, excepte en els períodes de vacances escolars. Cada poble habilitarà un espai fix on es podrà oferir el servei.

1.600 jocs i joguines per a setze municipis

Cada poble tindrà 100 jocs a la seva disposició, que s’instal·laran de manera fixa en un espai. Juga Bages també inclourà un servei de préstec de jocs i joguines i se celebraran els dies internacionals que tinguin especial rellevància amb els infants. Totes les activitats aniran encaminades a transmetre els valors de respecte, igualtat i llibertat i comptaran amb un equip format per una persona coordinadora i deu monitors i monitores de lleure.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article