La UGT insta el Parlament a arribar a un “gran pacte” per a la sanitat pública

El sindicat demana als sanitaris que portin un braçal negre en senyal “de dol” per la situació del sistema de salut


La UGT de Catalunya exigeix al Parlament un “gran pacte de país per a la sanitat pública”. En un comunicat enviat aquest dimecres, el sindicat explica que començaran una campanya de sensibilització social amb el lema ‘La sanitat pública catalana s’està morint. Els professionals sanitaris estem de dol’ i en què demanaran als professionals sanitaris que portin un braçal negre.

El sindicat reclama prendre “decisions urgents” per “treure la sanitat pública del coma induït” en el qual actualment es troba i alerta de l’“infrafinançament” que pateix, que assenyala com un dels principals motius de “la fuga de talent i coneixement que patim”.

La UGT assenyala que aquesta “situació insostenible” de la sanitat pública catalana ha estat “agreujada per les polítiques de retallades, la falta d’inversió en equipaments, l’escàs pressupost i la manca de personal”.

“Totes aquestes circumstàncies estan abocant a la ciutadania, aquells que s’ho poden permetre, a recórrer a serveis privats”, lamenta el sindicat, que assegura que “això està provocant que s'eixamplin, encara més, les desigualtats que ja pateixen les classes socials més desafavorides”.

La setmana que ve, el 25 i 26 de gener, hi ha convocada una vaga de facultatius impulsada per Metges de Catalunya i que s’ha ampliat a altres professionals sanitaris, al sector de l’educació, i a més dies després que més sindicats hagin cridat a l’aturada. UGT no s’hi ha sumat en l’àmbit sanitari.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article