USTEC considera que la darrera proposta d’Educació no és suficient per desconvocar la vaga

El sindicat reclama incloure el pacte d’estabilitat o l’ordre del calendari educatiu en les converses amb el departament


USTEC veu la darrera proposta del Departament d’Educació en el marc de les negociacions amb els sindicats “com un pas endavant”. Malgrat tot, la portaveu del sindicat, Iolanda Segura, ha dit que per desconvocar la vaga del 25 i 26 de gener caldria anar més enllà i incloure en l’acord altres aspectes com el pacte d’estabilitat o l’ordre del calendari.

Els sindicats han explicat que la conselleria els ha fet arribar una nova proposta que s’ha de valorar en la reunió prevista per aquest dijous. Aquesta incorpora avenços tant pel que fa als estadis com als professors tècnics d’FP. Davant d’això, USTEC ha admès veure amb bons ulls la proposta, però ha afirmat que continuaran “demanant una mica més”.

El sindicat vol entrar a negociar altres aspectes “més enllà de l’àmbit pressupostari” com seria el pacte d’estabilitat, l’ordre del calendari educatiu o la reducció de dues hores lectives pels professionals majors de cinquanta-cinc anys.

Preguntada sobre la possibilitat de desconvocar la vaga, la portaveu d’USTEC ha obert la porta a fer-ho “si s’arriba a un acord” en aspectes com el pacte d’estabilitat i el calendari educatiu. Tot i això, ha afegit que estan en un moment de preguntar al col·lectiu què vol fer, si pressionar en l’actual context de pressupostos o no.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article