Les treballadores de les bressol municipals de Sitges faran vaga a partir del 2 de febrer

La plantilla exigeix resoldre les diferències salarials entre educadores que tenen les mateixes responsabilitats


Les treballadores de les dues llars d'infants municipals de Sitges han convocat una vaga de dos dies per setmana a partir del 2 de febrer. Reclamen a l'Ajuntament que resolgui les diferències salarials que hi ha entre diverses educadores que exerceixen càrrecs iguals i demanen millors condicions laborals i més recursos.

La plantilla de les bressol el Cercolet i la Moixiganga fa anys que manté aquesta reivindicació, i ara alça de nou la veu coincidint amb el nou concurs que ha obert l’Ajuntament de Sitges per adjudicar el servei un cop acabada l’anterior licitació. Tanmateix, des del consistori asseguren que és inviable marcar els salaris dins la nova licitació, tot i que es comprometen a negociar amb la nova empresa.

Així, a partir del 2 de febrer, cada setmana la plantilla comunicarà quins dos dies atura el servei, i la intenció és que sigui una aturada total, ja que a la convocatòria de vaga hi estan convocades tant les educadores com els serveis de neteja i de cuina.

La trentena d’empleades que formen la plantilla retreuen a l’Ajuntament que fa més de dotze anys que tenen els sous congelats i reclamen que la nova licitació millori els salaris. Especialment, però, exigeixen que es resolgui la discriminació entre treballadores que, tot i fer les mateixes tasques, cobren 300 euros de diferència.

Fonts municipals recorden que aquesta diferència es remunta a un plus aprovat pel govern municipal de la legislatura 2007-2011, que es va eliminar el següent mandat. Diverses sentències judicials van obligar l’Ajuntament a consolidar els 300 euros per a les treballadores que ja l’havien començat a cobrar, però no el tenen estipulat dins el sou les educadores contractades posteriorment.

A banda de qüestions salarials, les treballadores de les dues llars també reclamen que s’ampliïn les hores del personal de suport i el reforç que reben els alumnes amb necessitats educatives especials. Totes elles són qüestions que les empleades exigien que quedessin recollides al nou concurs per licitar el servei, però no ha estat així.

Des del consistori es comprometen a fer diverses inversions a les instal·lacions, però el govern insisteix que les qüestions laborals i de personal no es podien incloure en el nou concurs, que es va tancar dilluns i es resoldrà els pròxims dies. L’executiu local demana “paciència” a les treballadores i garanteix “voluntat política” per respondre a les seves reclamacions, que demana traslladar a la nova empresa adjudicatària.

“Farem tot el possible per seure i intentar trobar les millors opcions per resoldre el conflicte”, assegura el regidor d’Educació, David Martínez, que recorda que els darrers anys l’Ajuntament ha estudiat la possibilitat de municipalitzar el servei de les llars d’infants, però que malauradament els serveis jurídics i d’intervenció municipal ho van considerar inviable.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article