El Consell d’Infermeres denuncia que el sistema sanitari es troba “al límit” i exigeix accions per resoldre la crisi

L’organisme insta Salut a “actuar amb criteri” i a prendre decisions que ajudin a la transformació i millora del sector


El Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) denuncia “la situació de crisis” del sistema sanitari i adverteix que les professionals, específicament les infermeres, es troben “al límit” per l’augment de les necessitats assistencials en tots els àmbits de l’atenció. L’organisme exigeix accions per resoldre la situació actual, com ara l’equiparació dels salaris amb la resta de graduats universitaris, i insta el Departament de Salut a “actuar amb criteri” i a prendre decisions que ajudin a la transformació i millora del sistema. El CCIIC també alerta sobre el dèficit estructural d’infermeres que hi ha a Catalunya i demana replantejar “la manca de reconeixement de la professió”.

El Consell d’Infermeres recull una sèrie de propostes que considera “urgent” posar en acció. Entre d’altres, el CCIIC demana fer efectiva la categoria especialista en l’àmbit professional amb sis anys de formació, equiparar el contracte de les infermeres amb la resta de graduats universitaris, de manera que passin del grup A2 a l’A1, equiparar el sou i les condicions de treball de les infermeres que treballen en l’àmbit sociosanitari i residencial al de les infermeres d’altres àmbits o augmentar la participació de les infermeres en els àmbits de planificació i direcció estratègica.

El CCIC afirma que es tracta de mesures que han estat exposades “en diverses ocasions” davant del Departament de Salut, de les patronals, dels sindicats, dels partits polítics amb representació parlamentària i dels principals proveïdors sanitaris. “Així i tot, en el preacord de conveni SISCAT recentment signat, encara no hem detectat prou accions en aquesta direcció”, conclou l’òrgan.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article