Educació contracta 200 professionals per detectar dificultats d’aprenentatge en l’alumnat d’educació infantil

L’objectiu de la mesura és potenciar la detecció precoç de trastorns relacionats amb l’aprenentatge, la comunicació i el llenguatge


El Departament d’Educació ha decidit contractar 200 professionals educatius de diferents perfils per potenciar la detecció precoç de les dificultats d’aprenentatge en infants del segon cicle d’educació infantil. La mesura se centra en la detecció de dificultats del llenguatge en els infants i en la intervenció posterior a través d’accions d’estimulació del llenguatge oral, a fi de facilitar l’accés a l’aprenentatge i l’adquisició d’una bona lectoescriptura a aquest alumnat.

Les professionals seran de diferents perfils: mestres d’educació especial i mestres d’audició i llenguatge, que en seran 190, i professorat especialista en orientació educativa, que en seran 11 i tindran tasques de coordinació als diferents territoris del programa. El departament subratlla que “els docents nomenats són seleccionats de la borsa de treball de personal docent i mitjançant nomenaments telemàtics” i ressalta que “tots els professionals reben una formació específica abans d’iniciar la seva activitat als centres educatius”.

Els mestres d’educació especial i d’audició i llenguatge tindran, entre altres tasques, les de valorar la tipologia de les necessitats que presenta l’alumnat; prioritzar les actuacions a portar a terme; dissenyar recorreguts educatius d’intervenció personalitzada; i elaborar recursos didàctics, entre d’altres. D’altra banda, el professorat especialista en orientació coordinarà els equips de professionals que intervenen en el programa i es coordinarà amb els Equips d’Assessorament i orientació Psicopedagògica (EAP) i els Centres de Recursos Educatius per a Deficients Auditius (CREDA) de cadascun dels serveis territorials a fi de treballar de manera conjunta.

Aquesta mesura forma part del programa de cooperació territorial del Ministeri d’Educació i té un pressupost de 6 milions d’euros.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article