Premi Setba o com donar visibilitat als artistes amb discapacitat intel·lectual

Les inscripcions a la tretzena edició del certamen artístic estan obertes fins l’11 de maig


Els artistes amb discapacitat intel·lectual ja es poden presentar a la tretzena edició del Premi Setba –resultat del projecte pedagògic Magistrals de l’entitat—, que té per objectiu reunir professionals del món de l'art, entitats i empreses per tal de detectar i reivindicar la feina artística d'aquestes persones.

El certamen està obert a tots els artistes residents a Catalunya, majors d’edat, i amb certificat de discapacitat intel·lectual (mínim 33%), que pertanyin a una entitat sense ànim de lucre, legalitzada i registrada a Catalunya, i consisteix a presentar una obra en format vertical, de tècnica i temàtica lliure, que hagi estat realitzada durant el 2023.

Es tracta del certamen amb més dotació de l’Estat espanyol, i s’atorguen tres premis artístics d’una dotació total de 7.300 euros. A més, l’empresa Bardinet atorgarà un premi de disseny, i l’obra guanyadora esdevindrà la nova etiqueta del vi ‘Més Feliç’.

El jurat professional estarà compost per Glòria Andreu, responsable del programa Art for Change de la Fundació “la Caixa”; Meritxell Duran, escultora i il·lustradora; José Manuel Jaurena, gerent d’Art Mir; Mònica Ramon, galerista i presidenta del Gremi de Galeristes d’Art de Catalunya (GAC); i Cristina Sampere, artista i directora de la Fundació Setba.

Com a novetats de l’edició d’enguany, per una banda, s’incorpora el Premi del públic, que consistirà en l’elecció, mitjançant un sistema de votació, de l’obra preferida de l’audiència; i, per l’altra, l’oportunitat de participar en un workshop de l’Institut Europeu del Disseny de Barcelona, que forma part de la major xarxa d’educació superior en l’àmbit creatiu i que utilitza el disseny com a llenguatge universal pel canvi.

L’any passat es van presentar 1.432 obres, 400 més que en l’edició anterior, i l’obra guanyadora va ser La mosca al nas, de l’artista Daniel Temporal de la Fundació Ampans.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article