Metges de Catalunya amplia la vaga als dies 1, 2 i 3 de febrer

El sindicat espera que el Departament de Salut proposi mesures d’efecte immediat que puguin resoldre la sobrecàrrega assistencial i la manca de personal


Metges de Catalunya ha registrat aquest divendres una nova vaga a la sanitat, que tindrà lloc els dies 1, 2 i 3 de febrer i se suma a les jornades que ja estaven convocades els dies 25 i 26 de gener. El sindicat crida a la mobilització a totes les professionals dels hospitals i centres d’atenció primària (CAP) de l’Institut Català de la Salut (ICS) i de la xarxa sanitària concertada (SISCAT).

“El conflicte s’allargarà mentre no s’aportin solucions que puguin solucions que puguin començar a resoldre els “greus problemes” que pateix el sistema, en especial la sobrecàrrega de treball i la crisi de facultatius derivada de les condicions assistencials, laborals i retributives que s’ofereixen als professionals”, assenyalen des del sindicat.

Metges de Catalunya subratlla que ja havien avisat a Salut que les mobilitzacions no s’aturarien després dels dos primers dies de vaga i exigeixen al departament que, ja que el diagnòstic de la situació i les preocupacions són compartides, les mesures que es plantegin per part de la conselleria “tinguin un efecte immediat i un calendari concret d’aplicació”. El sindicat apunta que les propostes s’han d’encaminar a la planificació de recursos, la retenció del talent mèdic, la formació continuada dels professionals i la millora de les condicions de treball.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article