El 28% de les places de P2 de les llars d’infants privades han quedat buides aquest curs, segons una enquesta pròpia

L’Associació Catalana de Llars d’Infants ofereix les places lliures i demana subvenció pública directa a les famílies


El 28% de les places de P2 de les llars d’infants privades han quedat buides aquest curs, segons revela una enquesta difosa entre els més d’un centenar de centres adherits a l’Associació Catalana de Llars d’Infants. Les direccions de les llars asseguren que el nombre de places sense omplir és superior al d’altres anys en més de dues terceres parts dels centres. Davant d’aquesta situació, l’associació ha posat a disposició de l’administració l’excedent de places. Ha plantejat que la millor manera de finançar això és amb una subvenció directa a les famílies, segons el 70% dels enquestats; mentre que un 30% aposta per la subvenció a les llars d’infants en funció de les places acordades amb l’administració.

Aquest fenomen de places de P2 lliures es dona sobretot fora de la ciutat de Barcelona i altres nuclis d’alta densitat de població, ja que és on s’ha notat més la gratuïtat del P2 públic. En línies generals, gairebé dues terceres parts de les llars enquestades creu que precisament la gratuïtat del P2 ha fet que quedin més places privades lliures.

Segons els càlculs de l’organització, per cobrir el cost de la plaça i assolir la gratuïtat plena del darrer curs de l’escola bressol caldria augmentar poc més de 200 euros al mes la subvenció que s’atorga actualment a les llars d’infants privades per a les famílies d’infants de P2.

En contra d’introduir el P2 als centres de primària

D’altra banda, l’associació ha alertat que seria un greu error introduir el P2 en centres educatius de primària. El portaveu de l’organització, Adolf Baqués, ha reivindicat que els infants de dos anys han de rebre atenció al lloc adient, que ha defensat que són les escoles bressol perquè tenen dimensions reduïdes, estan integrades al barri i compten amb equips molt consolidats.

Finalment, l’Associació Catalana de Llars d’Infants ha fet una crida a l’administració perquè disposin d’ells per solucionar el “col·lapse” que pateixen les escoles bressol públiques.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article