Dincat organitza una jornada sobre l'escola inclusiva

Se celebrarà el proper 18 de febrer i les inscripcions es tanquen el dia 14


Dincat organitza 'Escola inclusiva, les claus del procés', les VIII Jornades d'Educació Especial el 18 de febrer a l'Auditori de la ONCE de Barcelona. La jornada tècnica girarà al voltant del pla d'escola inclusiva i al desplegament del pla 'Aprendre junts per viure junts' de la Generalitat de Catalunya i de les implicacions que tindrà en el paper dels centres d'educació especial. La inscripció està oberta fins al 14 de febrer.

La finalitat de la trobada és posar en comú experiències, reflexionar sobre la inclusió i aprofundir en les idees que configuren l'escola inclusiva, així com crear un espai de reflexió i d'intercanvi d'idees sobre el model d'atenció que es desenvolupa en altres països respecte a l'alumnat amb necessitats educatives especials, així com el paper de les escoles d'educació especial com a centres de suport per a l'educació inclusiva.

La jornada es dirigeix al col·lectiu de professionals que desenvolupen la seva tasca amb els alumnes amb necessitats educatives especials, tant en els centres específics com a l'escola ordinària i en les entitats relacionades amb el sector de l'educació.

La jornada estarà inaugurada per la nova Consellera d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau; la Delegada territorial de l'ONCE a Catalunya, Teresa Palahí; i el president de Dincat, Josep Gomis. Algunes de les taules rodones tractaran aspectes com el futur rol de les escoles d'educació especial; la intervenció i l'assessorament davant les necessitats educatives de suport en l'escola inclusiva; i la presentació de les experiències de Portugal i Irlanda del Nord sobre els centres d'educació especial. També es presentarà el Pla d'Acció "Aprendre junts per viure junts" del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, creat per afavorir l'educació de qualitat per a tots, posant èmfasi a potenciar l'accés dels alumnes amb condicions especials de discapacitat en l'educació inclusiva.


Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article