L’Acellec denuncia que les beques menjador es paguen amb retards d’entre tres mesos i un any

Segons l’associació, són les empreses responsables del servei a les escoles qui finança els ajuts en la majoria dels casos


L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura (Acellec) denuncia que les beques de menjadors escolars es paguen amb retards “pràcticament sempre”. Critiquen que, en un 40% dels casos, els pagaments es fan tres mesos després d’haver-se prestat el servei i, en la meitat dels centres educatius, es paga sis mesos tard. En alguns casos “extrems”, els ajuts han arribat amb un any de retard, segons alerten. L’Acellec també denuncia que, a la pràctica, són les empreses responsables del servei qui es fa càrrec de finançar les beques. “El percentatge d’alumnes beneficiaris de beques de menjador creix any rere any i la puntualitat en el pagament és essencial per garantir l’eficàcia del servei”, constaten.

L’associació assegura que ha alertat el Departament d’Educació d’aquesta situació “en repetides ocasions”. Tanmateix, l’Acellec afirma que la conselleria sosté que paga les beques “puntualment” als titulars de la gestió dels menjadors —consells comarcals, ajuntaments o direccions dels centres—.

En aquest sentit, l’Acellec atribueix els retards a la burocràcia lligada als tràmits per rebre l’ajut. L’associació denuncia que el 70% de les empreses cobra amb retard dels consells comarcals, el 57% tenen problemes amb els ajuntaments, el 47% amb el Consorci d’Educació de Barcelona i el 19% amb les direccions dels centres.

Davant d’això, anuncien que, en els pròxims dies, faran arribar a Educació un llistat amb els consells comarcals i ajuntaments en els quals “la situació és més greu”, amb l’objectiu que el departament “exigeixi a les administracions l’agilització dels tràmits necessaris per al pagament”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article