La Sareb es compromet a aturar el desnonament d’un bloc a Sant Julià de Ramis després de reunir-se amb la PAH i l’alcalde

La plataforma també ha traslladat al banc la situació de les famílies de dos blocs a Girona, les quals estan en perill de perdre casa seva


La PAH-Girona-Salt i l’alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, s’han reunit aquest dijous a Madrid amb representants de la Sareb per traslladar-los la situació que viu un grup de famílies a un bloc propietat del banc, les quals tenen previst un desallotjament pel 8 de febrer. Segons la plataforma, a la reunió l’entitat financera s’hauria compromès a retirar immediatament l’ordre de desnonament i a estudiar “cas per cas” un lloguer assequible per a les dotze famílies afectades, seguint els criteris interns de l’empresa. Així mateix, la PAH-Girona-Salt ha aprofitat l’ocasió per traslladar a la Sareb la situació semblant que viuen altres famílies a dos blocs a Girona, les quals van estar pagant els lloguers als antics propietaris sense saber que l’immoble l’havia comprat el banc dolent.

Tot i aquest compromís per part del banc, la PAH-Girona-Salt deixa clar que “això no vol dir que el conflicte social que la Sareb ha creat estigui resolt” i afirma que estaran alerta i faran tots els passos necessaris per defensar una solució per a totes les famílies. En aquest sentit, la plataforma assegura que han sol·licitat al banc que faci millores en el sistema d’intermediació amb les famílies que viuen a blocs de pisos de la seva propietat. “Hem detectat problemes greus a l’hora de negociar lloguers amb la SAREB, una empresa publicoprivada que actualment està sota control del govern central, ja que el 50,28% del seu accionariat està en mans de l’Estat”, subratlla la plataforma.

Un cas d’“estafa”, segons la PAH

El cas d’aquestes dotze famílies que viuen al bloc de pisos de Sant Julià de Ramis és molt semblant al d’una vintena de famílies d’altres dos blocs als barris de Sant Narcís i Santa Eugènia de Girona; les quals, segons la PAH-Girona-Salt haurien estat víctimes d’una “estafa” per part dels antics propietaris de l’habitatge, ja que els hi van continuar pagant els seus lloguers, encara que l’immoble havia canviat de mans.

En el cas des del bloc de Sant Julià de Ramis, la plataforma explica que la Sareb va comprar l’immoble el 2018 i, mentrestant, les famílies afectades van continuar pagant el lloguer dels pisos a l’antic propietari. Quan van descobrir que estaven sent víctimes d’una estafa, un any després, van recórrer a un advocat que els va recomanar deixar de pagar el lloguer fins que no es regularitzés la situació. Tot i això, a l’octubre van rebre una ordre de desnonament per impagament de lloguer.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article