Metges de Catalunya i Salut es reuneixen per última vegada abans de la nova convocatòria de vaga

Les negociacions entre ambdues parts es centren en els aspectes tècnics que podrien reduir la pressió assistencial dels facultatius


Metges de Catalunya (MC) i el Departament de Salut han reprès aquest dilluns les reunions de negociació encaminades a reduir la sobrecàrrega assistencial i a millorar les condicions de treball del personal facultatiu, en el marc de la vaga mèdica convocada per als propers dies 1, 2, i 3 de febrer. La reunió ha finalitzat sense acord i la mobilització per prevista per a aquesta setmana continua activa.

A la sortida de la reunió, el secretari general de MC, Xavier Lleonart ha explicat que la principal exigència del sindicat ha estat que un eventual acord entre ambdues parts “compti amb garanties explícites d’aplicació”. Per a MC, ha remarcat, és fonamental que el mecanisme d’execució d’un eventual acord permeti dur a terme les mesures pactades, “sense cap mena de fissura”. Tot i l’aproximació de postures, Lleonart no ha donat per resolta aquesta qüestió, ja que “encara queden serrells per definir”.

Pel que fa a les possibles mesures, MC i Salut seguiran negociant aquest dimarts amb una orientació tècnica de les solucions que podrien reduir la pressió assistencial dels facultatius. Per aquest motiu, s’obriren dues taules de negociació paral·leles en què es tractaran les mesures organitzatives i de gestió destinades a millorar les condicions laborals del col·lectiu mèdic.

Respecte a les possibilitats de desconvocatòria de vaga, Lleonart ha assenyalat que encara és aviat per dir-ho perquè “no hi ha una document definit i per escrit que ens pugui fer valorar si les mesures són satisfactòries o no”. En aquest sentit, ha afegit que l’organització no es fixa terminis i ha remarcat que “no es tracta només d’aturar la vaga dels dies 1, 2 i 3 de febrer, sinó les que puguin venir després”.

D’aquesta manera, la vaga continua convocada per demà en forma d’aturada parcial, de 8 a 11h i de 17 a 20h als hospitals i d’11 a 14h i de 17h a 20h a l’atenció primària. Dijous, dia 2, l’aturada és conjunta i la durada de tot el dia (de 8 del matí a 12 de la nit). Pel que fa a divendres, 3 de febrer, està convocada amb els mateixos horaris que dimecres. Amb tot, si el sindicat mèdic i Salut arriben a un acord en les reunions d’aquest dimarts, la vaga es desconvocarà.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article