L’Hospital del Mar ofereix tallers de ioga per a pacients oncològics

Els experts destaquen els beneficis físics i psicològics d’aquesta pràctica que ja es fa en altres centres


Una creixent evidència científica comença a demostrar els beneficis del ioga. Per aquest motiu,  s’està incorporant als hospitals com una eina a oferir als seus pacients oncològics per a millorar el seu benestar i qualitat de vida. Aquesta és l’aposta de l’Hospital del Mar, que ha començat a oferir tallers d’aquesta activitat. 

La iniciativa, duta a terme en col·laboració amb la Fundació Amics de l’Hospital del Mar i la Fundació ’la Caixa’, s’ha presentat de forma conjunta amb el llibre ‘Yoga para alejarnos del dolor’, de Mireia Coma-Cros, que també ha ofert una classe magistral a l’espai Domum-Mar.

En aquest sentit, el llibre ‘Yoga para alejarnos del dolor’, editat per Arpa Editores, i escrit per Mireia Coma-Cros, professora de ioga amb una llarga trajectòria en el camp del ioga terapèutic, busca oferir una visió completa dels seus beneficis, així com les claus per maximitzar-los.

A l’acte de presentació, l’autora, Mireia Coma-Cros, ha explicat que “és una gran notícia que l’Hospital del Mar, seguint la línia d’hospitals referents com la Clínica Mayo o el Memorial Sloan Kettering Cancer Center, ofereixi ioga als seus pacients oncològics amb la finalitat que puguin gestionar millor la complexitat que aquest procés implica”.

En aquest sentit, el cap del Servei d’Oncologia Mèdica del centre, Joan Albanell, que ha estat l’encarregat d’escriure el pròleg del llibre, ha volgut destacar la rebuda positiva entre els pacients d’iniciatives com els nous tallers que ofereix l’Hospital del Mar.

“L’experiència dels pacients és sempre favorable cap a aquestes iniciatives, tant a la dimensió mental com a la física”, ha afegit. “El ioga pot millorar l’estat d’ànim i la qualitat de vida dels pacients i reduir o revertir símptomes o seqüeles físiques de la malaltia”, ha apuntat Albanell.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article