Èxit en la negociació dels lloguers socials per a les famílies d’un bloc a Sant Narcís propietat de la Sareb

La PAH-Girona ha aconseguit que aquest bloc sigui per a les veïnes


Després de la reunió a Madrid de la Plataforma d’Activistes per l’Habitatge, PAH-Girona-Salt amb la Sareb, de les diverses accions que han dut a terme a Girona i al Parlament i que l’Ajuntament de Girona hagi fet d’intermediari, la PAH anuncia que finalment totes les famílies afectades del bloc a Sant Narcís, a Girona, disposaran d’un lloguer social.

“Ens hem reunit amb la Regidora d’Habitatge, Anabel Moya, i amb un equip de persones dels departaments d’Habitatge i Serveis Socials on se’ns va explicar per primera vegada des de l’Ajuntament quines eren les intencions de l’equip de govern format per Junts i ERC”, assenyala la plataforma en un comunicat.

Segons el missatge que ha rebut la PAH,  l’Ajuntament de Girona “ha pressionat i continuarà pressionant a la Sareb” perquè totes les famílies tinguin lloguers, ja que les consideren a totes en situació de vulnerabilitat. “Tot i que hi ha famílies que tenen contractes de treball, això no els permet pagar les despeses bàsiques i un lloguer de mercat”,expliquen.

Aquestes famílies també comproven que la manca d’habitatge i les condicions de les assegurances de lloguer les exclouen de la possibilitat de trobar un altre pis i, per tant, estan en situació d’exclusió residencial. D’aquesta manera, i segons ha explicat la PAH en el mateix comunicat, la Sareb ha començat a signar els tres primers contractes i l’Ajuntament ha informat aquest dimecres que s’aniran signant, durant les setmanes vinents, els contractes de totes les famílies afectades.

La plataforma també ha demanat a l’Ajuntament de Girona que doni suport a la moció que es tramitarà al Parlament per exigir a la Sareb que es duguin a terme els lloguers per a totes les famílies dels blocs dels veïnats de Sant Narcís i Santa Eugènia de Girona i el de Sant Julià de Ramis, propietat d’aquesta empresa, la Sareb, que ara és majoritàriament pública. 

Així, les persones de la plataforma que defensa el dret a l’habitatge es mostren “contentes” perquè durant la reunió, que va comptar amb la participació de la majoria de famílies del bloc de Sant Narcís, l’Ajuntament de Girona els va assegurar que estan defensant a totes les famílies davant de la Sareb i que “no abaixaran la guàrdia fins que els contractes estiguin signats”.

Designar canals de comunicació

La reunió va servir també per designar els canals de comunicació oportuns per evitar malentesos  i, fins i tot, situacions que s’han produït quan venen a l’edifici persones sense identificar que diuen parlar en nom de la Sareb i que demanen documentació a les famílies. “Això ha estat creant molta angoixa a les famílies les darreres setmanes, ja que s’han produït fins i tot estafes i robatoris a causa de situacions com aquestes”.

Una de les peticions que la PAH ha traslladat a l’Ajuntament és que es reuneixin “de forma immediata” per escoltar a les famílies. Per la seva banda, l’Ajuntament els ha promès actuar de la mateixa manera que amb el bloc de Sant Narcís quan la propietat passi a ser de la Sareb. “L’execució hipotecària s’està duent a terme i la Sareb encara no ha aconseguit la propietat de l’edifici”, asseguren.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article