Prop de dues-centes dones i usuàries reclamen la reobertura del Centre de Naixements de Martorell

Dones, gestants i acompanyants porten varies setmanes recollint signatures a l’escrit que s’ha entregat aquest dimecres


Un grup de famílies diverses s’han convocat a les portes de l’Hospital de Sant Joan de Déu de Martorell per entregar una carta a la Direcció, en una reunió específica. A l’escrit, liderat per 173 gestants usuàries i 71 persones acompanyants, s’exigeix la reobertura del seu Centre de Naixements, que va ser tancat el passat 11 de gener, després de la dimissió del seu equip de llevadores.

Dones, gestants i acompanyants porten varies setmanes recollint signatures a l’escrit que s’ha entregat aquest dimecres. En total, 244 signatures exigeixen la dotació de recursos necessaris per garantir que el Centre de Naixements pugui funcionar a ple rendiment, amb una plantilla estable i suficient de llevadores que treballin amb autonomia i dignitat.

“No volem que l’experiència que hem viscut nosaltres amb l’atenció rebuda al Centre de Naixements es converteixi en un privilegi que només aquelles famílies amb més recursos puguin obtenir de la sanitat privada. Aquest servei no només s’ha de consolidar al Centre de Martorell, sinó també estendre dins el sistema de salut pública”, sentencien.

Les famílies manifesten “incredulitat i indignació” davant el tancament del que era un centre pioner -el primer centre públic de tot l’Estat – gestionat i liderat per llevadores expertes en l’acompanyament a l’embaràs i el part.

La carta també s’entregarà a la Conselleria de Salut i la Conselleria d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article