Quatre de cada deu barcelonins té el seu CAP a menys de 15 minuts a peu

Un estudi constata que gairebé el 90% dels veïns poden arribar-hi en transport públic sense fer transbords


Quatre de cada deu barcelonins (el 42%) té el seu CAP a menys de 15 minuts a peu des de casa mentre que una àmplia majoria (el 87%) de la ciutadania pot arribar al seu ambulatori de referència en transport públic de forma directa, és a dir, sense fer transbords.

Així ho indica un estudi elaborat per l'Ajuntament en col·laboració amb el Consorci Sanitari de Barcelona per analitzar el grau de cobertura a peu i en transport públic dels equipaments sanitaris de la capital catalana.

En relació als hospitals de referència, el 71% dels ciutadans té garantida l'accessibilitat directa o bé a peu o bé en transport públic, mentre que el 26% poden fer-ho amb ún únic intercanvi entre bus i metro i un 3% pot arribar-hi caminant més de 400 metres i agafant un únic transport.

Pràcticament en cap cas, destaca el consistori, es produeix una situació que impliqui que la ciutadania hagi de caminar més de 400 metres, agafar el transport públic i fer més d’un intercanvi per arribar al seu hospital de referència. En l'estudi s'inclouen com a hospitals de referència Vall d'Hebron, el Clínic, el Mar i el Sant Pau.

Properament el govern municipal té previst posar en marxa una campanya de comunicació ciutadana per informar sobre les alternatives de transport públic de les quals disposa per arribar als seus centres sanitaris de referència i escollir els intercanvis que els siguin més eficients.

Això després que en aquest mandat s'hagin dut a terme diverses actuacions per millorar l'accessibilitat als centres sanitaris, com ara la posada en marxa de la línia 142, que dona servei al CUAP Manso i l'Hospital Clínic, o l'ampliació de l'horari del V27 els caps de setmana per millorar l'accessibilitat de l'Hospital del Mar.  

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article