Drets Socials impulsa 31 noves residències i centres de dia dins d’un pla de 142 milions de fons europeus

La iniciativa també inclou remodelar 86 instal·lacions que ja presten servei


El Departament de Drets Socials preveu impulsar 31 noves residències i centres de dia en el marc d'un pla dotat amb 142,3 milions d'euros provinents del fons europeus que inclou 205 projectes. Alguns d'aquests projectes són la modernització i transformació ecològica de 14 serveis que atenen infants tutelats, la transició energètica de 41 instal·lacions juvenils o l'impuls de 33 projectes tecnològics al servei de les cures.

També es preveu remodelar 86 instal·lacions d'atenció a la gent gran, bé siguin residències o centres de dia, que actualment ja presten servei. Amb aquests ajuts es vol contribuir a accelerar la transformació de l'atenció social que lidera Drets Socials, en la línia fixada per l'agenda europea.

Entre d'altres, aquesta transformació persegueix reformar el sistema d'atenció i cures de llarga durada amb una nova arquitectura dels equipaments centrada en la persona i en la seva inclusió a l'entorn comunitari. Un altre objectiu és reforçar projectes tecnològics en l'àmbit de les cures i l'atenció domiciliària perquè esdevingui un servei d'alta qualitat.

La construcció de noves residències o remodelació de centres ja existents està dotada amb 124,1 milions d'euros. Per als projectes de tecnologia al servei de l'atenció i la cura de les persones, 33 en total, es destinen 13,2 milions. Mentre que per a la modernització i transformació de centres residencials per a infants i adolescents es destinen 5 milions a 55 projectes.

Drets Socials ha distribuït prop de 400 milions provinents dels fons Next Generation en projectes propis del Departament, el contracte programa amb els ens locals o les convocatòries de subvencions adreçades als agents que treballen en l'àmbit de les polítiques socials.

A banda de la proposta de resolució de les tres línies publicades, Drets Socials va resoldre a finals de l'any passat la convocatòria adreçada a ens locals per dur a terme projectes de millora de l'accessibilitat als espais d'atenció ciutadana, tant físics com telemàtics. Concretament, el Departament destinarà, fins al 2024, 3.941.000 euros del Next Generation a 86 municipis i un consell comarcal que van presentar-hi sol·licitud.

De la resta de línies de subvenció, que aborden la millora tecnològica dels serveis socials i l'impuls de projectes innovadors en aquest sector, es preveu que se’n publiquin les resolucions provisionals durant aquest mes de febrer.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article