Fi de les mascaretes al transport públic

Sanitat recomana que continuïn utilitzant-la persones vulnerables o amb simptomatologia respiratòria


A partir d'aquest dimecres ja no serà obligatori portar mascareta al transport públic. Així ho ha aprovat el Consell de Ministres aquest dimarts. Ho ha explicat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en roda de premsa al Palau de la Moncloa. 

Darias ha recomanat que la continuïn utilitzant aquelles persones que “presentin simptomatologia que sigui compatible amb alguna infecció respiratòria aguda” així com col·lectius “vulnerables”.

La titular de Sanitat ha remarcat que la retirada de la mascareta al transport públic respon al criteri dels experts i ha justificat la mesura per “l’estabilitat” de la situació epidemiològica, que presenta una “clara tendència a la baixa”.

La mascareta encara serà obligatòria a centres sanitaris i farmàcies. Un altre dels col·lectius vulnerables davant la covid és el format per la gent gran. Per això, el Govern espanyol ha decidit mantenir la mascareta obligatòria també per als treballadors i visitants de les persones que viuen a les residències de gent gran.

Pel que fa als centres sociosanitaris, la mascareta continuarà no sent obligatòria per a les persones que hi viuen, però sí per als treballadors o els visitants per “protegir la vulnerabilitat” dels usuaris.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article