Els sindicats demanen una mesa per negociar el calendari escolar i retreuen que es doni per fet l’inici de curs avançat

USTEC i CCOO critiquen els anuncis d’Educació sense prèvia negociació


Els sindicats han demanat aquest dijous una mesa monogràfica per negociar i acordar el calendari escolar i han recriminat al Departament d’Educació que es doni per fet l’inici avançat del curs. USTEC ha negat que s’hagi pactat cap data d’inici ni tampoc com seran les tardes del setembre, i ha assegurat que durant la reunió d’aquest dijous només s’han emplaçat a parlar de tot plegat.

Sí que s’han presentat les conclusions d’un estudi sobre les tardes del setembre, que ha fet palès, ha constatat el sindicat, que van ser un “desastre”. Per la seva part, CCOO s’ha queixat que el departament “continua sense voler entendre que la democràcia i la presa de decisions han de comptar amb la participació dels diferents agents implicats”.

Segons USTEC, a la reunió d’aquest dijous no s’ha parlat de l’inici de curs ni de cap data, ni tampoc s’ha fet cap proposta sobre com han de ser les tardes del setembre. El sindicat ja veu les “intencionalitats” del departament i ha recordat que tot i que es manté ferm en què vol començar la primera setmana, “la setmana té cinc dies”.

CCOO ha criticat que Educació “hagi tornat a anunciar als mitjans de comunicació l’avançament del curs escolar vinent sense comptar, una vegada més, ni amb la representació legal dels treballadors i treballadores, ni amb el Consell Escolar de Catalunya, ni amb el conjunt de la comunitat educativa”. El sindicat ha insistit que la qualitat educativa “no depèn del fet que el curs comenci abans o després o de tenir estones de lleure gratuïtes un mes”, sinó de fer una “bona inversió que permeti reduir les ràtios i una millor atenció individualitzada”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article