Convoquen vaga al servei municipal d’atenció a les víctimes de violència masclista de Barcelona

Les treballadores reclamen més personal per poder oferir un servei de qualitat a les víctimes


L’assemblea del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA), que atén víctimes de violència masclista a Barcelona, han convocat vaga pel 23 de febrer, segons han informat els treballadors en un comunicat. La decisió arriba després de mesos durant els quals els treballadors han tramès a la gerència i les direccions de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) la necessitat de reforçar els recursos humans i materials per poder oferir una “atenció de qualitat” a la ciutadania. Lamenten que no han obtingut cap proposta concreta a les seves reivindicacions i per això han convocat l’aturada. Entre les denúncies, hi ha la de la manca de plantilla per prestar un servei públic amb qualitat i la sobrecàrrega de treball que comporta.

L’assemblea explica que aquesta situació provoca situacions d’estrès, trastorns d’ansietat i malestar psicosocial entre els treballadors.

D’altra banda, denuncien que s’està incomplint la normativa que estipula que s’han de destinar recursos suficients per assegurar l’efectivitat dels drets de les dones a viure una vida lliure de violències, així com la llei general contra la violència de gènere.

Els treballadors han assegurat al comunicat que tampoc es compleixen ràtios, que hi ha temporalitat i manca de reconeixement de l’especialització. Han afegit que tot plegat es tradueix en llistes d’espera per a les dones, que poden arribar als dos mesos abans de la primera visita amb una psicòloga; manca d’atenció jurídica en el moment inicial dels processos penals, insuficiència de recursos en l’àmbit d’inserció laboral o manca de places d’acollida.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article