Augmenten un 20% les violències cap al col·lectiu LGTBIQ+ a Catalunya aquest gener

L’Observatori Contra l’Homofòbia valora presentar-se com a acusació popular en el cas de la dona trans assassinada dimarts a Barcelona


Les violències cap al col·lectiu LGTBIQ+ han augmentat un 20% aquest gener. Així ho recull la primera radiografia de l’estat de l’LGTBIfòbia a Catalunya, que va presentar l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) el passat divendres. En aquella mateixa presentació, l’organisme va denunciar el cas de l’assassinat de la Sandra, una dona trans que va ser morta per la seva parella dimarts passat al districte de Sant Martí de Barcelona. L’observatori assegura que valoren personar-se com a acusació popular en aquest cas.

El president de l’OCH, Eugeni Rodríguez, assenyala que es personaran en el cas de la Sandra i hi assumiran aquesta responsabilitat si la família de la víctima o la Generalitat no fan el pas. Alhora, reclama també que el cas es consideri com un feminicidi i, per tant, que el magistrat del jutjat d’instrucció que es fa càrrec de la causa se n’inhibeixi i la traslladi a un jutjat especialitzat en violència contra la dona.

En el cas que la família de la Sandra decideixi presentar-se com a acusació popular, Rodríguez explica que des de l’OCH se li proporcionaria acompanyament i assessorament jurídic. De la mateixa forma, el president de l’observatori destaca que també parlaran amb la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona per decidir quina és la millor opció.

En aquest sentit, Rodríguez espera que aquest cas serveixi per evidenciar les desigualtats que pateixen les dones trans i la mancança que pateixen en matèria de violències contra les dones.

Augmenten les agressions

En total, aquest gener a Catalunya s’han registrat 24 casos de discriminacions LGTBIfòbiques, el que suposa un 20% més que el mateix període de 2022. De totes aquestes incidències, les violències dirigides cap a les persones trans representen un 20% del total. Les mostres d’odi i les agressions físiques i verbals són el tipus d’incidència més registrat en la via pública i majoritàriament es donen a Barcelona.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article